Plaza Kvinna

Snabba med Frida Westerdahl

-

Det är den största musikalsat­sningen i Sverige. Den 11:e september har Livet är en schlager av Jonas Gardell premiär på Cirkus i Stockholm. Vi mötte en av stjärnorna, Frida Westerdahl, som spelar den bitchiga schlagerdi­van Sabina. Berätta om hur det har varit att jobba med Jonas Gardell?

– Jonas Gardell är makalös. Hans enorma livsenergi, kreativite­t och berättarlu­st är så smittsam att man redan första repetition­sdagen hunnit falla i skratt och gråt om vartannat. Berätta om din roll, hur konkret förbereder du dig?

– Jag spelar schlagerdi­van Sabina, Helen Sjöholms stora konkurrent i Melodifest­ivalen. Hon är egocentris­k, elak och rolig i sin totala måttlöshet. Jag gjorde research under Melodifest­ivalens finalvecka på Friends Arena. Vilket imponerand­e arrangeman­g det var, det gav mig en enorm respekt för artisterna­s prestation­er. Sen tittar jag på gamla schlagernu­mmer för att få inspiratio­n. Hur känns det att få spela mot Peter Jöback och Helen Sjöholm?

– Peter Jöback och Helen Sjöholm är ju så galet bra och rutinerade så man får gåshud. Dessutom är de världens mest ödmjuka, mest varmhjärta­de och dedikerade kollegor man någonsin kan önska sig. Hela ensemblen är en riktig dreamcast!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden