Plaza Kvinna

Skönhet EN SKöNHET JUBILERAR!

-

DOCKLIKNAN­DE FRANSAR var en trend som tog över catwalken hos såväl Gucci, Versace, Saint Laurent som Prada. På den sistnämnda fick modellerna själva hjälpa till att måla sina fransar till ett klumpigt hopkok. Och visst är det så att trender kommer och går – men mascaran består. I detta härliga jubileumsn­ummer vill vi ge lite extra utrymme till vår favoritpro­dukt. Vilken mascara du ska spendera slantarna på i höst hittar du på sidan 229.

Vi har även ägnat tid åt en annan viktig fråga, nämligen den om ekologiska och hållbara skönhetspr­odukter. I juli besökte jag nämligen ett för årstiden kallt Provence tillsamman­s med hudvårdsmä­rket L’Occitane. Här fick jag insyn i hur märket arbetar med närproduce­rade råvaror, och jag fick träffa en passionera­d grundare och lärde mig vikten av spårbara ingrediens­er. Om detta kan du läsa mer på sidorna 230– 233.

Med detta nummer fyller Plaza Kvinna också 20 år. På min 20-årsdag jobbade jag i skönhetsbu­tik och fick höra att: ”Nu går det utför och rynkorna kommer”, och till viss del hade de såklart rätt. I 20-årsåldern har huden svårare att reparera sig och produktion­en av kollagen minskar. Den 20-åring du nu håller i handen må ha svårt att reparera sig från en fuktskada men i övrigt står den sig stark – och den här skönheten kommer bara bli snyggare med åren!

EMILIA KLANG

EMILIA@PLAZAKVINN­A.COM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden