Plaza Kvinna

2 SNABBA MED AGONIST

-

Agonist är det svenska parfymhuse­t som har varit lite av en doldis för oss svenskar. Däremot inte internatio­nellt där märket haft stora framgångar i USA, Ryssland och runtom i Europa. Vi fick en pratstund med grundarna Niclas och Christine Lydeen som just nu är högaktuell­a med sin nionde doft: Solaris. Berätta om ert parfymhus! Hur kom ni på tanken med parfym?

– Vi är ett nischat parfymhus som arbetar konstnärli­gt med doft och högkvalita­tiva parfymuppl­evelser. Vi fokuserar p på hantverk och använder de främsta råvaror som går att få tag på. Christine har en bakgrund in inom mode och Niclas som art direc director, och vi har alltid drömt om att arb arbeta konstnärli­gt med doft som är et ett så fascineran­de och abstrakt sinne. Att gestalta en osynlig produkt, och ge den liv och uttryck, är en inspirera inspireran­de och spännande process. På vilket sätt ser ni att doft ochoc konst går hand i hand?

– Konst handlar om att väc väcka tankar, idéer, och försöka fånga och skildra företeelse­r i världen. Dof Doft är ett så starkt sinne som väcker så mycket reaktioner hos individ individen. Då doftsinnet är direkt kop kopplat till minnescent­rat i hjärnan kan så mycket frigöras, aktive aktiveras

och skapas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden