Plaza Kvinna

HÖSTENS MODEMIX

-

TJUGO åR HAR GåTT sedan första numret av Plaza Kvinna kom ut, och att bläddra bland de gamla modejobben är en minst sagt underhålla­nde upplevelse. Det är lika delar intressant­a, inspireran­de tillbakabl­ickar och chockerand­e skratt åt dåtidens trender. ”Ville man verkligen se ut så där”, kan man inte låt bli att tänka, även om man vet att man om 20 år säkert kommer tänka exakt samma sak om dagens mode.

Det finns dock en drös med tidlösa klassiker som återkommer år efter år. Vår fotograf Johan Nilsson och stylist Hanna Holmgren fångar i detta nummer en perfekt hösttrend med stora kavajer, mjukt stickat, denim och småblommig­a klänningar – och att matcha dem i kontraster­nas tecken: feminint med maskulint och mjukt med hårt – känns som ett stylingsät­t vi älskat länge och som vi kommer älska länge till. Eller vad tror ni?

Men först ser ni vår moderedakt­ör Emilia Klang tillsamman­s med Nina Holma presentera höstens snyggaste kappor, något som följs upp av Malin Sjöstedts utvalda guldkorn i höstens kappguide. Efter det kommer den moderna uppdaterin­gen av höstens arts & crafts-trend med folklore, hantverksd­etaljer och etniska mönster fångad mitt i pulserande storstaden New York.

Ja, hösten bjuder på en härlig modemix och visst blir modet också mycket roligare på hösten, helt enkelt för att vi får ha mer kläder på oss.

Årets bästa modemånade­r är nu – så njut!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden