Plaza Kvinna

SUNE CZAJKOWSKI

FOTOGRAF

-

Sune Czajkowski är den Parisbaser­ade fotografen som har sina rötter i Köpenhamn. I det här numret av Plaza Kvinna debuterar han med en fantastisk modestory på sidan 134–147. Du har fotat i Paris för det här numret av Plaza Kvinna. Vad är din relation till staden?

– Vi plåtade en fantastisk story, runt i Paris. Jag har bott i Paris sedan början av 2005 och har delat min tid mellan Köpenhamn och här. Men Paris kommer alltid vara den mest fascineran­de och fantastisk­a staden jag vet. Jag blir nykär varje gång jag cyklar runt i staden. Det är första gången du jobbar för Plaza Kvinna, vilka andra uppdragsgi­vare har du?

– Andra uppdragsgi­vare är GQ, L’Officiel, L’Uomo Vogue, Net-a-Porter och Chanel. Har du något extra roligt minne från någon plåtning som du vill dela med dig av?

– Jag fotade för italienska Marie Claire i Marocko för några år sedan. Vi skulle fota ett sommarjobb men det började regna, blåsa full storm och hagla – allt på en gång, i tre dagar. Men bilderna blev fantastisk­a och är fortfarand­e kvar i min portfolio.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden