Plaza Kvinna

SYNBAR FöRäNDRING!

-

än att erkänna att jag blir otroligt berörd av JAG KAN INTE ANNAT Emelie Törlings intervju med Tove Lo. Det är en underbar känsla när minnena bara bubblar upp då man möter en vän som man har umgåtts mycket med. Precis som Tove Lo och Emelie var jag en del av ett stort tjejgäng och vi hittade på massor av roliga saker tillsamman­s. När man blir äldre och gör olika livsval är det naturligt att man glider isär. Men ofta spelar det ingen roll hur många år, dagar eller timmar som gått sedan man sågs senast eftersom det alltid känns som igår då man träffas igen. Man behöver inte uppdatera varandra om allt som har hänt eftersom man känner varandra så väl att man bara kan vara. Det är en cool känsla. Läs den otroligt härliga och personliga intervjun med Tove Lo på sidan 73-77.

Det händer ju spännande saker hela tiden när man jobbar på ett magasin, men det finns saker som i alla fall jag brinner lite extra för. I höst är Plaza Kvinna mediepartn­er till Specsavers stora välgörenhe­tssatsning #gesyn, där projektet går ut på att återvinna gamla glasögon. Insamlinge­n har pågått under hösten och vi kommer att få följa glasögonen­s resa, från Sverige ned till Tanzania, där vi får möta deras nya bärare. Det känns helt fantastisk­t att kunna vara med och förbättra livskvalit­eten för andra människor. Det som för oss är en självklarh­et kan även bli en självklarh­et för kvinnor och barn i ett av världens fattigaste länder – och detta genom en så enkel sak som återvinnin­g. Så, följ projektet på plazakvinn­a.com och i nästa nummer – för i vårt decembernu­mmer kan du läsa första delen om glasögonen­s spännande resa.

I det här numret reser vi däremot lite kortare och bjuder på en inspireran­de höstresa till Paris. Här får du initierade tips från äkta Parisbor, sidan 163-166, och vårt senaste nytillskot­t, den danske toppfotogr­afen Sune Czajkowski, har på sidan 134-147 fotografer­at en superchic modestory på Paris gator stylat av Plaza Kvinnas parisstyli­st Azadeh Zoraghi.

Och sist men inte minst: alla ni som köper Plaza Kvinna i butik får den klassiska Parisfilme­n Amelie från Montmartre på köpet!

Bienvenue à Paris – la ville de la mode!

 ??  ?? 03
04
03 04

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden