Plaza Kvinna

SOFIA KARLSSON

-

Efter år av turnerande, flera albumsläpp och totalt fyra grammispri­ser, är Sofia Karlsson tillbaka med albumet Regnet faller utan oss, som släpptes 15 oktober. Än en gång uppfinner hon sig själv! Du har utvecklat ett nytt sound i musiken, vad tar du med dig från det gamla och hur beskriver du det nya?

– All musik jag gör är djupt personlig, så jag själv är ju kvar från det tidigare soundet. Men nu är helhetssou­ndet nytt, det är elektrifie­rat och låtarna är annorlunda. Jag har komponerat annorlunda och gör en resa från visan in i popmusiken ännu mer. Du beskriver att du känner dig mer som musikant än artist. Vad är det du tycker är jobbigt med det livet?

– Det är roligare att sitta på en jamsession i Cork, Irland, än att gå på glammiga tillställn­ingar och premiärer i Stockholm helt enkelt. Försöker hålla huvudet inne i musiken istället för att sätta fötterna på röda mattan. Jag festar mest i Paris där ingen vet vem jag är och allt är lite mer färgglatt. Hur har du växt rent personligt?

– Jag lär mig av att leva, att skriva och se på världen. Jag älskar att vara 39 och kunna och förstå mer. Att skriva är att reflektera och att sjunga är att vara i nuet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden