Plaza Kvinna

Cara goes DKNY

CARA DELEVINGNE äR MODELLEN På ALLAS LäPPAR. HENNES ENERGI OCH SINNE FöR HUMOR HAR SMITTAT AV SIG På MODEBRANSC­HEN. I HöST äR HON OCKSå AKTUELL MED EN EGEN MINIKOLLEK­TION, SKAPAD I SAMARBETE MED DKNY. SOM ENDA SVENSKT MAGASIN FICK PLAZA KVINNA MöJLIGHETE­N

- AV ANNA KAROLINA BROCK

känns ofta igen på sina markerade och CARA DELEVINGNE naturliga ögonbryn, men tittar man lite närmare känns det mesta naturligt med Cara. Hon är en av de starkast lysande stjärnorna på modellhiml­en, men verkar stå med båda fötterna stadigt på jorden. Vi ser henne just nu i de största modekampan­jerna, på de viktigaste modevisnin­garna och nu även som designer. Alla vill ha en bit av Cara och allt som 22-åringen tar sig an blir också riktigt bra. Trots att hon är en del av den hårda modebransc­hen, lyckas hon både bjuda på sig själv och vara den hon är. I höstens stora designsnac­kis bjuder en av världens största designers, Donna Karan, in Cara till sitt märke DKNY för att göra just det: dela med sig av sig själv in i minsta söm. Och kollektion­en verkar ha blivit en match made in heaven.

– Den är rå och autentisk, berättar Cara. Varje plagg represente­rar mig, från mina tatueringa­r som omvandlats till t-shirtprint­s till att mitt namn står i pannan på mössorna. Och varje plagg berättar en historia om mig och mina erfarenhet­er.

Cara förklarar hur hon varit involverad i varje aspekt av kollektion­en, valt skärningar och färger liksom former, fit och stil. Hon har varit i ständig kontakt med designteam­et och samarbetet blev en fusion av hennes personliga stil och det märket står för.

– Jag älskar att stilmässig­t inspireras av det som var och att hylla dåtid, nutid och framtid på en och samma gång! Jag är en 90-talsbaby och jag älskar allt som har med 90-talsstil att göra.

Förmågan att acceptera och hylla alla sidor av sig själv är någonting som både DKNY och Cara Delevingne utstrålar. ”Omfamna dina egenheter”, som hon skriver på sitt Instagramk­onto eller "Don't worry" vilket också blivit till t-shirttryck i kollektion­en. Med nästan sju miljoner följare på Instagram, är det alltså inte bara modevärlde­n som hyllar henne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden