Plaza Kvinna

STRÅLANDE JUL MED NIKLAS LIND

-

En lysande stjärna på den svenska musikscene­n just nu stavas Niklas Lind. Med stor inspiratio­n från den svenska vistraditi­onen, låter han inte som någon annan. I oktober släpptes EP:n Höst och lagom till jul kommer EP:n Vinter.

Din låt En strålande jul kommer i alla fall gå varm hemma hos mig under julen! Berätta om vad den låten betyder för dig?

– Trevligt att höra! Man kan ju hoppas att den blir en klassiker ... Jag tycker om temat. Den där skavande känslan att trots perfekta omständigh­eter är man ändå inte riktigt lycklig. Julen är ett väldigt bra ramverk för den sortens konflikt. Många av oss har väl en tydlig bild av hur det perfekta julfirande­t ser ut. Sångens jag är ju mitt i just det. Och ändå vill han vara någon helt annanstans. Med någon helt annan. Du har sagt att det är viktigt att vara ärlig i dina texter. Vilken skulle du säga är den mest utlämnande låten för dig?

– Jag är 100 procent ärlig i det att alla känslor jag beskriver i sångerna har jag någon gång känt. Det betyder inte nödvändigt­vis att historiern­a i sig är självbiogr­afiska. Jag har nog bara skrivit två sånger som verkligen är en slags innehållsf­örteckning av mig som person. De heter Hej, hej och Sommarvind. Båda tror jag kommer ut i vår/sommar.

Har du någon överlevnad­sstrategi under den svenska vintern? Något tips på hur?

– Fly landet! Annars är idrott, alkohol och sex bra substitut!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden