Plaza Kvinna

No more superfint!

-

in i ett nytt år, är det dags för mig att lämna trean och uppgradera till 4.0. Och det är med lite blandade känslor. Visst är det kul att fylla år, och jag har en underbar tradition av att fira min födelsedag tillsamman­s med hela släkten. ( Jag fyller nämligen år dagen innan julafton, då alla lämpligt nog ofta är samlade.) Men visst känns det också lite jobbigt att bli äldre, och jag vet inte om det är på grund av min ålder och mina erfarenhet­er som jag har kommit till denna insikt – men jag är extremt trött på det perfekta! Inte minst alla som försöker att vara perfekta. Varför? Det är ju ointressan­t, stelt och opersonlig­t. Vem vill till exempel bo i en utställnin­gslokal eller äta i en steril restaurang med vita dukar där matkonsten tar fokus över atmosfär och stämning? Nej, trenden visar tydligt på att fler och fler avstår från fine dining för en matuppleve­lse i en mer avslappnad miljö. Vad det gäller mode, skönhet och inredning går vi åt exakt samma håll. Man vill ha detaljer som nästan förfular eller stökar till.

Giorgio Armani var tidig med trenden när han själv gick runt och kontroller­ade makeupen innan sin SS/14-visning. Han tyckte den var alldeles för perfekt och kladdade till sminket på modellerna innan de äntrade catwalken. Kanske inte så kul för makeuparti­sten som jobbat i timmar för en perfekt finish, men det skapade en mycket mer intressant look som stack ut och som man definitivt lägger på minnet.

Vi har ett liv – och det skall synas att vi lever! Vi lever i våra hem och i våra ansikten. Jag tror att bilden vi vill visa av oss själva, på sociala medier som Instagram och Facebook, kommer bli mer äkta och mindre perfekt. Det perfekta är så 2014 – 2015 tror jag däremot kommer att bli ett år då fler, likt Cara Delevingne, vågar visa sin osminkade, naturliga och kanske lite galna sida. Jag vill se fler som vågar vara ärliga mot kameran, mot sig själva och mot sina följare. Fler trender och snackisar som blir stora under 2015 kan du läsa om på sidan 47-62.

Med det vill jag passa på att önska alla ett gott nytt och mer ärligt år!

 ??  ?? Sid 100–111 Många ser Giorgio Armani som en perfektion­ist. Men han vet att det perfekta också tenderar att bli tråkigt. Hans SS/14-visning är ett exempel på hur lite ögonskugga på fel plats blev en stor succé.
Sid 100–111 Många ser Giorgio Armani som en perfektion­ist. Men han vet att det perfekta också tenderar att bli tråkigt. Hans SS/14-visning är ett exempel på hur lite ögonskugga på fel plats blev en stor succé.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden