Plaza Kvinna

Stänk av silver

BLAND VINTERNS METALLER ÄR SILVER DEN SOM SKINER ALLRA STARKAST PÅ TRENDHIMLE­N – MED PALJETTER, STENAR OCH FOLIEEFFEK­TER!

- AV LOVISA BERGSTRAND FOTO ALL OVER PRESS

strålkasta­re var det bland alla höstI CATWALKENS STARKA och vinterkoll­ektionerna gott om glänsande reflektion­er. Hos Chanel, Proenza Schouler och Miu Miu arbetade man med läckra folieeffek­ter, medan man hos Balenciaga, Gucci och Alexander McQueen gav sina alster gnistrande silverblin­g och juvelutsmy­ckningar.

En glänsande silverstas­s gör sig förstås perfekt så här i festtider kring nyår, och vågar man visa benen så är de 60-talsinspir­erade miniklänni­ngarna säsongens starkaste kort. Saint Laurents paljettpry­dda varianter matchades tacksamt med svarta strumpbyxo­r – och med de höga stövlarnas stora intåg på modemarkna­den, kanske en lårkort klänning inte känns så omöjlig längre? Trots kyla och vinterblek­a ben.

Annars visade Dries Van Noten ett utmärkt exempel på hur man genom att matcha silver med en lös kostym kan få looken att bli avslappnad och cool – inte bara för de allra festligast­e av tillfällen. Att jobba med lager på lager är ett bra sätt att klä ned ett partyplagg och få det att funka även när festen är slut. Karl Lagerfeld lät en svart underkjol bygga längd till hans silvriga nätklännin­g och till det klädde han sina modeller i säsongens mest kreativa sneakers: de upp-till-knä-höga från Chanel. Ett klart streetsmar­t sätt att bära upp sin klänning.

En dos silver är, och förblir, dock alltid ett säkert kort på partyt – och till säsongens festlighet­er är det helt klart läge att gå all-in med bling-bling!

 ??  ?? Kuvertväsk­a, 10 050 kr, Gucci.
Kuvertväsk­a, 10 050 kr, Gucci.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sjal, 1 299 kr, och kjol, 7 999 9 kr, Hunkydory.
Sjal, 1 299 kr, och kjol, 7 999 9 kr, Hunkydory.
 ??  ?? Klänning, 3 299 kr, 2nd Day.
Klänning, 3 299 kr, 2nd Day.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden