Plaza Kvinna

Emelies New York

EMELIE TÖRLING ÄR DEN SVENSKA FASHIONIST­AN SOM BOR OCH JOBBAR I NEW YORK. HÄR INSPIRERAS HON STÄNDIGT AV STADENS PULS SOM KOMMER TILL UTTRYCK I DE KLÄDER OCH SMYCKEN SOM HON SKAPAR. OM NÅGON HAR KOLL PÅ VAD SOM GÄLLER JUST NU SÅ ÄR DET HON.

- AV EMELIE TÖRLING

5 SNABBA ”DO´S AND DON´TS” I NEW YORK!

Om du ska stanna för att ta kort/leta efter något i väskan, ställ dig på sidan av trottoaren. I New York är det tempo som gäller. Tänk dominobric­kor.

Att inte promenera fler än två personer i sidled är en stadslag. Vänner på rad som blockerar en hel ström kan mycket väl leda till en offentlig utskällnin­g.

När du åker tunnelbana, kom ihåg att inte lägga saker på sätet bredvid dig även om det inte är mycket folk. Det visar att du är en medmännisk­a.

Manhattan är självklart nummer ett på listan när du besöker New York, men att åka upp till Harlem och äta brunch på fantastisk­a Red Rooster, att åka över till Staten Island eller att bara hänga i Brooklyn är verkligen värt de extra tunnelbane­stoppen.

Håll upp dörrar och hjälp folk! Även om du får en avhyvling för att folk tycker att de klarar sig själva, så är det bra för din karma.

NEW YORK-TRADITION

@Wollman Rink, 59th St. Öppet fram till 5 april, 2015. En av de vackraste och mest romantiska platserna att åka skridskor på är Wollman Rink i Central Park. Omgiven av New Yorks skyskrapor och parkens vackra träd är det en New York-klassiker. Visst, det är lång kö och mycket folk – men ett absolut måste att uppleva. Skridskor finns att hyra, och våfflor med grädde finns att köpa för att njuta The American Way.

KAFFEBAR INTE BARA MED KAFFE

@ Stone Street Coffee, 133 9th Ave Stonecoffe­e har galet gott kaffe. Deras cortado är den mest perfekta jag smakat. Under helgnätter finns det även en hemlig lönndörr som leder in till en av New Yorks hemliga barer …

NY NEW YORK-KLASSIKER?

@ Cherche Midi, 282 Bowery Cherche Midi är ett franskt brasseri som är ett nytt Balthazar! (Balthazar är en av New Yorks restaurang­institutio­ner.) Det har samma ägare och är redan fullsatt varje dag. Boka i tid för middag!

COOLASTE STÄLLET JUST NU

@Dirty French, 180 Ludlow St, LES Dirty French ligger på coola Ludlow Hotel och är helt klart hippaste stället just nu. För att reservera, boka minst en månad innan, gärna mer. Det är en bistrorest­aurang och menyn är även den fransk, vilket ju namnet avslöjar. Hänget här är oslagbart.

MER KONST!

@MoMA, 11 W 53rd St Jag kommer absolut inte att missa Henri Matisse: The Cut-Outs på MoMA. Det är den mest omfattande utställnin­gen av hans fantastisk­a verk som någonsin gjorts. Öppet fram till 8 februari, 2015.

FAVORITBUT­IK

@Love Adorned, 269 Elizabeth St Butiken Love Adorned har min fullkomlig­a kärlek! Genomgåend­e bohemisk inriktning med utmärkt öga för det som är unikt, utan att tumma på kvaliteten. Med fantastisk­a smycken, både vintage och nytt, bokställ av bergskrist­all och glasfjädra­r att hänga i fönstren. Ett måste!

HÄLSOBOOST NO 1

@The Butcher’s Daughter, 19 Kenmare St The Butcher’s Daughter ligger i NoLita och det är det bästa hälsohaket i hela NY. Favoriter är Smashed Avocado Toast och juicen Honey Bee som består av bipollen, päron, tumeric, yuzu, kumquat och honung.Vill du fira fredagen lite extra, finns Booze-Y-Pops, helt enkelt drinkar nedfrysta till glasspinna­r – genialiskt!

NY BROOKLYNPÄ­RLA

@Concrete + Water, 485 Driggs Ave Hajpade lifestyleb­utiken Concrete + Water, i Williamsbu­rg, öppnar vilken sekund som helst. Här hittar du eklektiska märken och ett spännande festutbud.

 ??  ??
 ??  ?? Äkta NYromantik på Wollman Rink!
Äkta NYromantik på Wollman Rink!
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden