Plaza Kvinna

XOV OM HUNGER GAMES-MUSIK!

-

I Sverige har han fram tills nu varit nästintill okänd. Damian Ardestani, alias XOV, tog alla med storm när han valdes ut att medverka på soundtrack­et till The Hunger Games – och det var ingen mindre än artisten Lorde som hörde av sig till honom. Nu släpper han snart sin första EP! Du kommer medverka på soundtrack­et till The Hunger Games. Berätta om hur det gick till!

– Jag var i L.A. i somras och jobbade på min platta. Jag satt och åt frukost med mitt management, i studion i Hollywood Hills, när jag fick ett konstigt Twittermed­delande från ett Lorde-konto. Jag tittade på telefonen, och sa: ”Jag har fått ett spam-meddelande från något falskt Lorde-konto”, och la sedan ifrån mig telefonen. Det var min manager Pia som fick mig att inse att det kanske var på riktigt, vilket det visade sig vara. Kontot var verifierat och meddelande­t var från självaste Lorde. Jag skickade ett mail, hon svarade att hon är ett stort fan och älskar min musik. Sedan berättade hon om sin roll i The Hunger Games- soundtrack­et och bad mig skriva specifikt för filmen. Resultatet blev Animal – en syndig, sexig låt som handlar om jakten på spänning. Boys don’t cry, din singel, vad handlar den om?

– Boys Don’t Cry handlar om när mitt liv totalkrasc­hade för cirka två år sedan. Jag hade ingenstans att ta vägen och ville komma bort, så jag bestämde mig för att flytta ut till skärgården. Där, helt isolerad i en liten stuga från slutet av 1800-talet, utan pengar, ägodelar eller vänner, hittade jag för första gången lyckan och friheten i mitt liv. Du har fått massa uppmärksam­het utomlands, hade du någonsin kunnat drömma om det?

– Det har alltid varit min dröm att slå utomlands, och det jag fokuserat på sedan dag ett. Nu när det händer känns det som att en dröm håller på att gå i uppfyllels­e. Sen att mitt hemland (Sverige) börjar öppna upp ögonen för mig nu känns speciellt och kul. Borta bra men hemma bäst!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden