Plaza Kvinna

DANSA MED Tussilago

-

Det är väl ingen som har lyckats undgå att fantastisk­a Lykke Li har en lika musikalisk bror, Zacharias Zachrisson? Efter en efterlängt­ad turné som förband till Lykke Li, släpper nu bandet Tussilago sitt debutalbum! Förutom Zacharias själv består bandet även av Pierre Riddez, Richard Renström och Samuel Lundin. Hur skulle ni vilja beskriva er musik?

– Dynamisk, progressiv. Vi ser den som ett färdmedel till ett annat sinnestill­stånd. Vad är det bästa rådet ni fått från Lykke Li?

– Dance, dance, dance! Vad är er relation till stil och mode?

– Det är självklart kul att känna sig fin såklart! Just nu håller vi på och diskuterar vilka scenkläder som vore kul. Det är ett väldigt roligt forum att uttrycka sig på, man får gå in i en annan värld och behöver inte vara begränsad av normer eller föreställn­ingar. Förhoppnin­gsvis kommer det sys upp flummiga saker i Indien i vinter! Om ni fick välja vilken plats som helst i världen att spela på, vilken skulle det vara?

– På någon vacker plats i naturen, kanske vid Niagarafal­len. Fast det brusar säkert alldeles för mycket där. Men om vi fick välja så skulle vi nog spela på Gagnef igen i alla fall! Det är ett så ljuvligt möte mellan vänner och främlingar mitt ute i naturen. Scenen vi fick spela på i år, med vackra Dalälven i bakgrunden, det var verkligen fantastisk­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden