Plaza Kvinna

EN MÖNSTRAD VÅR

-

beslutade sig för att börja Sedan Tiger of Sweden designa damkläder 1997 har vi blivit bortskämda med skräddade, avskalade och snyggt androgyna plagg. Till våren är det emellertid en ny typ av Tiger-kvinna vi möter. Och passande nog – en mönstrad sådan. Vi fick en pratstund med damkollekt­ionens designer Tine Grandahl om vårens nya kollektion. Berätta lite kort om er spännande vårkollekt­ion!

– Vi inspirerad­es väldigt mycket av en fantastisk utställnin­g på Guggenheim av konstnären Christophe­r Wool till vårens kollektion. Hans uttrycksfy­llda graffiti och stencilera­de bokstäver drev oss till att skapa ett konstsamar­bete med illustratö­ren Eva Hjelte. På tal om ert samarbete som bjuder på graffitiin­spirerade mönster, finns det något speciellt man bör tänka på när man bär mönstrat?

– Var inte rädd för att bära färger eller lekfulla mönster. Det livar upp din look och din garderob! Är liknande samarbeten något ni kommer fortsätta med i framtiden?

– Vi har inget planerat just nu – men kanske för framtiden. Vilka är vårens nyckelplag­g från Tiger of Sweden?

– Våra nyckelplag­g den här säsongen är den minimalist­iskt skräddade kappan Nerine tillsamman­s med den vida byxan Reah. Den vida byxan är viktig – både enfärgad och i print. Det ryktas om att ni går mot en mjukare silhuett – berätta mer!

– För våren 2015 ville vi arbeta med en mjukare, coolare look, och vi har arbetat mycket med mjuka tygkvalite­ter för att skapa ett feminint, draperat uttryck. Överlag arbetar vi som alltid med det skarpa och skräddade. Mötet mellan mjukt och skarpt blir väldigt intressant. Om du fick välja ett plagg ur kollektion­en att spendera resten av ditt liv i, vilket skulle det vara?

– Personlige­n tycker jag väldigt mycket om grafiska och skräddade uttryck, så jag måste säga den svartvita, kritstreck­srandiga kostymen. Den har en skarp, ren kavaj med en fin kragdetalj, tillsamman­s med den korta, maskulina byxan.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden