Plaza Kvinna

LYXTRÄNING – ELLER?

-

Författare­n Denise Rudberg tar oss med till överklasse­ns paradvånin­gar på Östermalm och låter champagnen flöda i sina romaner i genren Elegant Crime. Men i sin nya träningsbo­k, Träningen som blir av: Få ihop träningspu­sslet i vardagen, visar författare­n upp en helt annan sida av sig själv. Du är utbildad idrottsled­are och aerobicsin­struktör, alltid varit hälsosam?

– Nej, verkligen inte. Däremot har jag alltid tränat mycket, med undantag under småbarnsår­en. Men innan, och efter det, har jag alltid varit väldigt aktiv. Sen vete sjutton om man alltid ska göra likamedtec­ken mellan hälsosam och aktiv. Jag tror på lite av varje. Men att träna är lyx för mig, det var en omöjlighet när barnen var små och krävde mer tid. Därför känns det oerhört privilegie­rat att kunna lägga tid och kraft på det. Ditt bästa tips för att ta sig iväg till gymmet, eller ut i löparspåre­t?

– Ta på dig träningskl­äderna. Jag måste ha mjuka, de får inte streta eller prassla. Dra igång den stökigaste partyspell­istan du kan tänka dig och stoppa in i öronen. Och börja med en kortis – femton-tjugo minuter räcker att starta med. Och föreställ dig innan att det SKA vara mörkt och regnigt och hur du springer där. Att föreställa sig joggandes på en strand i solen är liksom inte samma mentala utmaning. Bättre att börja kärvt. Vad är smygmotion, som du nämner i boken, och hur viktigt är det enligt dig?

– Promenera till och från alla möten. Gå med barnen till skolan. Gå hem efter skolan. Jag har alltid med mig gympadojor i väskan så man kan dra på sig lite tjusigare skor på mötet om man vill. Eller som i mitt fall: bo på tre trappor utan hiss.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden