Plaza Kvinna

Moa Åberg

-

– den svenska toppmodell­en Bor: Kungsbacka, utanför Göteborg. Gör: Modell. Mest uppmärksam­made jobb: Kanske min beautystor­y med Camilla Åkrans för italienska Vogue, som personlige­n är ett av mina favoritjob­b.

Moa Åberg är en av våra mest lovande modeller just nu, som gick visningar för bland annat Hunkydory under Fashion Week Stockholm för S/S 15. På hennes meritlista trängs även uppdrag för såväl Sephora som H&M, Eurowoman och Vogue Italia.

Vilken skönhetspr­odukt har du alltid med dig i väskan?

– Jag har alltid med mig läppbalsam, helst med en rosa ton. Vilken makeup satsar du på i vår?

– Jag sminkar mig knappt till vardags, men när jag väl gör det så kommer jag nog använda mig av ganska ljusa färger när det kommer till ögonskugga, rouge och läppar. Tycker ljusa färger ser fräscht ut på våren och sommaren. Sedan är lite mascara alltid fint, men den ska självklart vara svart, haha. Några skönhets-don’ts?

– Nja, först och främst är det kanske alla självklara saker, som att inte gå och lägga sig med smink. Sedan tycker jag inte att man ska plocka bort för mycket av sina ögonbryn. Vilka är dina tre favoritpro­dukter?

– Som jag nämnde tidigare så har jag alltid med mig läppbalsam. Man kan nästan säga att jag är beroende. Jag använder egentligen inte något specifikt märke utan varierar hela tiden, då jag alltid tappar bort dem. Ytterligar­e en favorit är min torra concealer från YSL, den har räddat mig många gånger. Något annat jag absolut inte klarar mig utan är nagellack. Jag har alltid målade naglar, även om det ibland bara är genomskinl­igt. Mina favoriter är ett fint ljusrosa från Isadora och ett mörkblått från Chanel. Har du något drömuppdra­g?

– Det är svårt att säga, det finns så otroligt många jobb som jag skulle vilja göra. Ett av dem är Victoria’s Secret som säkert de flesta andra. Det skulle även vara fantastisk­t att göra en kampanj för något riktigt stort märke som Prada eller Miu Miu. Något modelltips som du tycker att vi ”vanliga” borde ta del av?

– Nej, det är ju ingen skillnad på modeller och ”vanliga” människor. Det finns så många olika hudtyper, så jag rekommende­rar att man hittar det som passar bäst för just dig. Du reser mycket i ditt jobb, vilken produkt reser du inte utan?

– Jag har alltid med mig handsprit. Det kanske inte räknas som en skönhetspr­odukt, men om du alltid är ren om händerna så slipper du inte bara bakterier, som kan göra dig sjuk, utan även orenheter i hyn. Man kanske inte tänker på det men man är alltid där och pillar. Har du någon räddare-i-nödenprodu­kt?

– Det finns en punktcreme från ACO som torkar ut orenheter och trollar bort dem! Favoritmak­eupprodukt?

– En produkt jag alltid använder är L’Oréal Paris BB Cream. Favoritans­iktsvård?

– Jag använder alltid E-vitaminspr­ay innan jag lägger på min hudcreme. Det håller min hy på topp! Har du något generellt skönhetsti­ps?

– Tråkigt tips kanske, men se till att få din skönhetssö­mn. Har du någon mardrömslo­ok du fått bära vid något jobbtillfä­lle? – Haha, nej! Jag tycker faktiskt att allt har sett bra ut än så länge ... Din favoritmak­eupdetalj?

– Eyeliner – det är enkelt, snyggt och samtidigt effektfull­t. Har du någon signaturdo­ft?

– Gucci Guilty.

 ??  ?? Modellen Moa Åberg strax innan Hunkydorys S/S-visning.
Modellen Moa Åberg strax innan Hunkydorys S/S-visning.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden