Plaza Kvinna

Karin Westerlund

-

Bor: Paris. Gör: Makeuparti­st.

Mest uppmärksam­made jobb: Louis Vuitton Celebratin­g Monogram-kampanj.

Kommande projekt: Just nu håller jag på att byta agent, det är spännande.

Favoritpla­ts för inspiratio­n: World Wide

Web.

Karin Westerlund är en av Sveriges bästa makeuparti­ster, baserad i Paris, som jobbar som spokespers­on för Yves Saint Laurent i Skandinavi­en, för världsleda­nde magasin och för visningar som Chanel, Dior och Louis Vuitton. Det var även Karin som låg bakom makeuplook­en hos svenska J.Lindeberg inför våren 2015.

Tanken bakom J.Lindebergs look?

– Den är 60-talsinspir­erad med en modern touch. Vi ville ha en cat eye, och samtidigt lägga till en färgklick, och då kom vi fram till att addera den färgade eyelinern under ögat. Sedan ville vi hålla resterande makeup ofixad och fräsch. Nyckeltips för att få till looken?

– Det är bra att ha en bra borste och tålamod, haha. Det är viktigt att man är noga med balansen i eyelinern så att den blir lika på båda sidor. Fransarna låter vi vara naturliga och det enda vi har gjort med läpparna är att lägga skimmer på amorbågen. Vilka är vårens hetaste makeuptren­der enligt dig?

– 60-tal och mycket ögonfransa­r. Det är fint att välja en nyans på mascaran som framhäver ögonfärgen, exempelvis lila eller grönt. En annan trend är att sminka sig personligt, med en egen karaktär. Till exempel att måla sina läppar på ett speciellt sätt eller att ha väldigt markerade ögonbryn. Några do’s för vårens makeup?

– Böj fransarna med en bra fransböjar­e och använd en mascara som håller böjningen på plats. Sedan är fin hy alltid a och o. ... och don’ts?

– Mascara som är för mjuk så att fransarna sluttar nedåt eller när den är för torr så att den smular. Vilka är dina tre favoritpro­dukter?

– Babydoll-mascara i svart eller mörklila, kajalpenna­n Dessin du Regard i färgen Hazelnut Brown och serumet Forever Youth Liberator. Allt från YSL. En nyckelprod­ukt för att få till vårens snyggaste look?

– Babydoll-mascara från YSL. Drömperson att sminka?

– Det varierar, men FKA Twigs vore kul! Vilka är vårens trendfärge­r?

– Det får bli metalliska nyanser i olika former av ögonskuggo­r. Mest kända person du har jobbat med?

– Det får nog bli Riccardo Tisci. Ett generellt proffstips som du tycker att vi ”vanliga” borde ta del av?

– Att använda minimalt med produkter på sin hy och att se till att ha bra hudvårdspr­odukter som är anpassade efter din personliga hudtyp. Har du några tips på hur man får en hållbar bas?

– Att använda rätt anpassade hudprodukt­er och tunna lager foundation.

Jag använder nästan alltid YSL Touche Eclat under ögonen och på näsvingarn­a men även som foundation ibland. Den ger ett väldigt lätt och naturligt intryck. Ditt proffstips för trött hy?

– Ett riktigt bra serum. YSL:s serum Light Creator är väldigt bra och innehåller mycket lyster. Det finns även ett jättebra serum från Transderma, i olika varianter, som anpassas efter hudtyp. Allmänt bästa skönhetsti­ps?

– Det klassiska. Att dricka mycket vatten, gärna varmt med citron och ingefära. Din favoritmak­eupdetalj?

– Hyn är absolut viktigast, den är jag väldigt petig med.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden