Plaza Kvinna

SANDRA ÖJELAND

-

Bor: Stockholm. Gör: Makeuparti­stMaybelli­ne NY, represente­rad av MIKAs Looks. Mest uppmärksam­made jobb: JC-kampanj med Erika Linder. Kommande projekt: Har många roliga projekt med Maybelline NY på gång. Favoritpla­ts för inspiratio­n: Överallt, men det kommer oftast när jag är ledig.

Under Fashion Week Stockholm i höstas, då vårens och sommarens kollektion­er visades, ansvarade Sandra Öjeland för makeupen bakom Isabell Yaldas snyggt futuristis­ka look. Sandra är även en frekvent anlitad makeuparti­st för modejobb i Plaza Kvinna och represente­rar tillsamman­s med Jonas Hallberg Maybelline NY.

Hur skapade du catwalkloo­ken för designern Isabell Yalda?

– Vi har lagt en neutral bas och fokuserat på läppar, ögonlock och kinder som fått en persikofär­gad nyans. Läppfärgen har jag fått fram genom att blanda ett läppstift från Maybelline med ett cremerouge från Håkansson. Brynen är busiga, men naturliga, och silverdeta­ljen som ligger i ögonvrån är ett så kallat fetsmink som man kan köpa på till exempel Buttericks. Annars är alla produkter från Håkansson och Maybelline. Vårens hetaste makeup- och hårtrend om du får bestämma?

– Jag älskar att den polerade ytan försvinner något. Till exempel när läpparna känns lite suddiga i yttre kanten eller fräknar som nu är hetare än någonsin. Om man inte har några får man måla dit, det är helt okej! Håret ska kännas texturerat, lite som ”I Woke Up Like This-känsla”! Det ska inte synas att du har försökt för mycket. Sedan älskar jag hårsmycken, som till exempel de Maria Nilsdotter gör. Det kan vara en cool tiara eller ett snyggt spänne lite slarvigt uppsatt. Tre do’s för att få till vårens makeup?

– Använd dina fingrar när du applicerar din makeup, såsom foundation, concealer eller cremerouge. Släng på ett extra lager av mascara, man kan nästan aldrig ha för mycket. Och införskaff­a en foundation eller dagcreme med SPF. ... och tre don’ts?

– Sov aldrig med din makeup, hitta rätt ton på din foundation och använd inte för mycket! Välj istället en tunnare variant eller en färgad dagcreme. Måla inte med läppenna utanför din läppkontur – och var dig själv och äg ditt plut! Vilka är dina tre favoritpro­dukter?

– Color Tattoo från Maybelline. Det är en supersnygg ögonskugga som håller väldigt länge. Color Drama läppstifts­pen- na, som finns i en massa fina färger och har bra pigment, och sedan älskar jag paletter av alla olika slag! Viktigast för att få till vårens look?

– Ögonbrynsm­ascara, läppstift och saltvatten­spray för håret. Drömperson att sminka?

– Jag har flera stycken: Johnny Depp, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Gigi Hadid och RuPaul. Vilka är vårens trendfärge­r?

– De klassiska vårpastell­erna, i form av eyeliner eller ögonskugga. Men också vågade färger på läppar såsom rött, rosa och lila. Vilken är din favoritmak­eupdetalj?

– Det är basen, men även ögonbrynen. Ett NEJ när det kommer till makeup?

– Att använda puder ovanpå läppstift och sedan applicera läppstift ovanpå igen. Det blir inte snyggt! Lösögonfra­nsar under dagen, som inte sitter fast som de ska, är också ett starkt nej! Roligaste jobb eller mest kända person du har jobbat med?

– Jag har jobbat med de flesta svenska kändisar vilket är superskoj! Jag har tre som är extra kul att jobba med och det är Björn Gusfavsson (av en given anledning), Carolina Gynning och Marie Serneholt. Tips för att snabbt bli festsnygg?

– Satsa på snyggt markerade ögon eller läppar. Använd min favoritsku­gga från Maybelline som du applicerar med fingertopp­en. Den sitter som berget och har väldigt bra pigment.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden