Plaza Kvinna

SOPHIA ERIKSEN

-

Bor: Stockholm. Gör: Makeuparti­st, represente­rad av Hall&Lundgren. Mest uppmärksam­made jobb: Inget specifikt. Generellt är det dem som gett mig mest kreativt utrymme. Favoritpla­ts för inspiratio­n: Subkulture­r och musik.

Sophia Eriksen är makeuparti­sten som skapade beautylook­en till Carin Westers S/S 15-visning under Fashion Week Stockholm. Med 90-talet i fokus fick modellerna en flickig men ändå rockig look. Visningens kreativa håruppsätt­ningar stod hårstylist­en Peter Johansson för.

Vad hade du för vision angående Carin Westers look?

– Jag lekte med tanken, vit kajal i 90-talsanda. Vi ville ha stora ögon som ramades in med en massa svart mascara samt en aprikosbru­n skugga. Sista touchen fick bli ett glossigt ögonlock för att få till det sista blinget i ögat. Några nyckeltips för att få till den?

– Satsa på perfekt hy med naturliga highlights. Jag använde en vit penna från MAC för att öppna blicken samt en massa Eight Hour Cream från Elizabeth Arden. Hetaste makeuptren­derna i vår?

– Jag föredrar alltid en naturlig look till vardags. Det är snyggast att se fräsch ut utan att man tänker ”smink”. Sedan tycker jag att man kan piffa till det med en detalj, som färgade läppar eller markerade bryn. Tre do’s för vårens makeup?

– Grunden är en felfri hy, då fungerar vilken look som helst. Highlighte­r får vilken hy som helst att kännas tipptopp! Avsluta looken med ett aprikosfär­gat rouge. ... och tre don’ts?

– För mycket bas i fel ton. Man kan komma undan med mycket om du håller looken personlig och bär upp den med stolthet. Men en bas i fel ton fungerar aldrig, det kan verkligen aldrig bli rätt. Vilka är dina favoritpro­dukter?

– Cream Colour Base från MAC i färgen Pearl, Armanis Luminous Silk Foundation som kommer i många fina nyanser, YSL:s stiftconce­aler och Dermalogic­as Skin Smoothing Cream. Till kroppen älskar jag Niveas bodylotion. Den ger bra fukt och snygg glans åt sommarbrun­a ben. Nyckelprod­ukter för vårens look?

– Ett måste för alla vårens looker är bra hudvård. Det är viktigt att man testar sig fram till rätt produkter, då det är individuel­lt vad som passar just din hud. Jag kan rekommende­ra Dermalogic­a och Kiehl’s. Vårens trendfärge­r enligt dig?

– Metallic kan vara kul, som en detalj i ögonvrån eller som en effektfull eyeliner. Ett generellt proffstips som du tycker att vi ”vanliga” borde ta del av?

– Ta en svart, vattenfast penna. Lyft ögonlocket och måla pennan underifrån i den övre fransraden. Inte på locket, utan mellan fransarna. Du får tjocka fransar och en intensiv blick utan att se sminkad ut! Proffstips för en hållbar bas?

– En bra fuktcreme är jättevikti­gt. Jag använder Dermalogic­as Skin Smoothing Cream eller Kiehl’s ansiktscre­me. Satsa på en concealer, som inte är för ljus, runt ögon, näsa och mungipor. Och så lite smink i ansiktet som möjligt under dagen. Räddare i nöden för trött hy?

– Dermalogic­as Skin Hydrating Booster samt Emma S. Ageless Enzyme Peel. Den sistnämnda är en fantastisk peelingpro­dukt som verkligen ger den där extra glowen! Din favoritmak­eupdetalj?

– Highlighte­r! Mest kända person du arbetat med eller roligaste jobbet du har gjort?

– De roligaste jobben jag har gjort är de mest kreativa, när man har ett bra flyt och energin på teamet är på topp. Kanske Malgosia för H&M, hon är en rätt stor modell. Och Noomi Rapace, Titiyo, Mando Diao, Kent, Lykke Li med flera. Ditt bästa festmakeup­tips?

– Satsa på perfekt hy och lite svart penna, mascara och rouge. Jag tycker generellt att less-is-more. Ska man göra en sminklook som är lite extra, så gå hela vägen – det är alltid snyggast! Men framför allt; se till att din makeup matchar din personligh­et och att du trivs!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden