Plaza Kvinna

OK, KHAKI!

Uniformera dig mera – från glamsafari till romantisk militär.

-

över modevåren med sitt budskap om 70-talet har svept peace and love men samtidigt löper en motsatt trend med uniformer, armé- och arbetskläd­er. Men behöver de egentligen vara varandras motsats? Inte om man frågar Sacai, som smart låtit kombinera spets och blommor med dekonstrue­rade uniformer. En liknande mash-up sågs också hos systrarna Rodarte, som tagit den klassiska M65-militärjac­kan och sprängt in snäckprydd­a fisknät som gick i linje med deras havsinspir­erade kollektion.

En annan slags khakiunifo­rm bjöd Ralph Lauren på, med safarikläd­er som bas. Dock uppdaterad med en stor dos lyx där cargobyxor mötte delikata silkestopp­ar, och grova bälten mötte gnistrande juvelsmyck­en.

Men allra mest av trenden fanns hos Marc Jacobs, som visade en strid ström av uniformer i khaki, oliv och indigo. Jacobs menade att han hade tittat på bilder av Grace Slick, en amerikansk fotomodell och sångerska, som på 60-talet bar uniform för att protestera mot Vietnamkri­get.

– Men militära kläder är en del av det folkliga modet idag, påpekade han.

I princip alla modeller bar någon variant av uniform, och ett starkare statement för trenden än så går väl knappast att göra. Men att Marc Jacobs går främst i ledet på vårens nya modearmé är det väl ingen som förvånas av?

 ??  ?? Romantisk dekonstruk­tion
Byxdress, 2 000 kr,
Tommy Hilfiger.
Romantisk dekonstruk­tion Byxdress, 2 000 kr, Tommy Hilfiger.
 ??  ?? Bär Khaki från
topp till tå!
Bär Khaki från topp till tå!
 ??  ?? Fickorna ska sitta utanpå
Fickorna ska sitta utanpå
 ??  ?? Safariglam hos Ralph Lauren
Safariglam hos Ralph Lauren
 ??  ?? Too Hot To Handle Mini Drawstring, 1 500 kr, Marc by Marc Jacobs.
Too Hot To Handle Mini Drawstring, 1 500 kr, Marc by Marc Jacobs.
 ??  ?? Byxdress, 2 250 kr, Karen Millen.
Byxdress, 2 250 kr, Karen Millen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden