Plaza Kvinna

SANNA LA FLEUR ENGDAHL – DJ I BERLIN

Sanna La Fleur Engdahl är dj:n på allas läppar just nu. Följ med henne till partystade­n Berlin.

-

Bräkande ljud från rummet bredvid vittnar om sömnlösa nätter, men nyblivna mamman Sanna La Fleur Engdahl ser oförskämt pigg ut. Men så är hon också van vid många och långa nattpass. Berlinbase­rade dj:n La Fleur är ett återkomman­de namn på allt från världstjär­nornas fester i USA till Europas hetaste klubbar, och hon lever sin dröm som funnits där ända sedan mellanstad­iet.

– Jag dansade under många år och spelade tidigt in blandband till mina kompisar. På skoldiskon­a såg jag på de som spelade och önskade att jag kunde få göra det med min egen musik. Så jag hade verkligen en hemlig liten dröm.

Men trots det som kunde tyckas vara ett solklart kall, valde Sanna en helt annan väg i livet och utbildade sig till farmaceut. Under studietide­n hamnade alla kreativa uttryck på hyllan, tills hon en dag såg en a• sch om en kille som erbjöd dj-kurser.

– ”Va, kan man gå en kurs?” tänkte jag och ringde upp. Han introducer­ade mig till ett par cd-spelare som jag ställde på köksbordet i min lilla etta och började öva. Där och då började det, berättar Sanna.

Medan hiphop regerade på dansgolven i början av •••• -talet beslutade sig den självutnäm­nda rock- och popnörden för att istället förkovra sig i dansmusike­n, och hon blev snart en del av den lilla scen som då fanns i Stockholm. Sanna startade upp söndagsklu­bben Sunday Secrets på Berns tillsamman­s med en annan kvinnlig dj, och bildade sedan dj-duon Houseviwes med kollegan Adeline Supreme. Under tre år var hon dessutom programled­are för P• Dans, samtidigt som hon hade en reguljär arbetsveck­a som farmaceut.

– Klockan åtta på måndag morgon var man ju inte jättepigg efter tre-fyra timmars sömn, skrattar Sanna.

Samtidigt som arbetsbörd­an började bli ohållbar blev längtan efter att fokusera på

”Man ska göra en sak som man är rädd för varje dag."

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden