Plaza Kvinna

FINURLIGT NATURLIG

Rosiga kinder och hälsosamma bryn – satsa på en okonstlad makeup i höst.

-

TroTs aTT vi snegla på höstens skönhetstr­ender, som oväntat leder oss bort från de tunga sminkninga­rna och istället tar oss tillbaka mot det naturligt enkla. Looken bygger på en lätt bas, med svagt färgade kinder, en nästintill osynlig ögonmakeup och hälsosamma bryn. Okonstlat – men samtidigt medvetet.Trots sin enkla framtoning har de olika modehusen sina egna, personliga sätt att tolka looken.

Chloé och Donna Karan visar båda upp en mer sofistiker­ad version, i form av en matt, porslinsli­knande bas som matchas med ljusrosa kinder och ett långt, välvårdat hår.

charlotte tilbury, kreatören bakom Donna Karans makeup, har har inspirerat­s av ikonen lauren bacall och omtolkat hennes • • -tals-glamour på ett modernt, sobert och minimalist­iskt sätt.

Några utmärkande detaljer i Tilburys makeup, är att hon använt läppstifte­t till både kinder och läppar. På ögonen har hon hoppat över mascara och ögonfransb­öjare, och använder sig istället av en mjuk, tunn liner i brunt och ett ögonlocksg­loss

pat mcgrath, makeuparti­sten bakom Stella McCartney och Jil Sander, har valt att ta steget ännu närmare det naturliga genom att använda en lätt bas med mycket lyster, hälsosamt tonade kiner, blygsamt färgade läppar och fylliga, borstade bryn.

Två viktiga detaljer i Stella McCartneys look är brynen och basen. Brynen har bara lätt fyllts i och sedan noga borstats igenom, och den hälsosamma lystern i basen skapades genom ett superserum från Sunday Riley.

McGrath har valt att kalla sin look The British Girl in Paris – fräsch och naturlig som en sann Parisienne och samtidigt okonstlad och lite slarvig som en Londontjej. Och hon är alltid, alltid chic.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Skapa en naturlig bas med, 395 kr, Lancôme
Miracle Cushion. Sensuellt eleganta doften Narciso EdP 50 ml, 755 kr, Narciso Rodriguez.
Skapa en naturlig bas med, 395 kr, Lancôme Miracle Cushion. Sensuellt eleganta doften Narciso EdP 50 ml, 755 kr, Narciso Rodriguez.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden