Plaza Kvinna

TRÄNING FÖR MAMMOR

-

Lovisa Sandström, mer känd som Lofsan, driver en av Sveriges största träningsbl­oggar. I våras släppte hon Stora löparboken för kvinnor tillsamman­s med Jessica Almenäs, och redan nu skriver de på uppföljare­n. Dessutom är hon TV4:s träningsex­pert, driver företaget Lofsangrup­pen och anordnar träningsre­sor över hela världen – bland mycket annat. Lovisa kombinerar inte bara karriär med träning – hon har gjort karriär av träningen! Nu kommer boken Lofsans mammaträni­ng,träning som vänder sig till nyblivna mammor. Många pratar om att bli av med ”mammakilon” – men vad finns det för andra fördelar?

– Jag tar inte för givet att mammor som tränar efter programmet i min bok vill gå ned i vikt, jag hoppas att motivation­en till träning ligger djupare än så. När man styrketrän­ar får man bättre hållning, starkare muskler som orkar mer i vardagen, piggare hjärna och gladare humör. Med mitt program får mamman skonsam, effektiv träning som läker och stärker magmuskeld­elningen och gör snippan starkare och mer uthållig. Dessutom förbereder programmet kroppen för tuffare träning som ställer stora krav på styrka i rygg, bäcken och knän, som till exempel löpning, ridning, bollsporte­r och crossfit. Hur stor roll spelar träning i ditt eget liv?

– Träning har alltid varit en viktig del i mitt liv, men ju mer jag jobbar med träning och coachar andra, desto mer distans får jag till min egen träning. Jag tränar väldigt prestation­sinriktat just nu och ser fram emot att springa mitt femte och sjätte marathon i höst. Jag är glad över att jag la mycket energi på att bygga en stark mammakropp när barnen var små. Nu när de är fem och sex år får jag verkligen kämpa för att hänga med i deras tempo!

 ??  ?? Lovisa ”Lofsan” sandström
ÅLdeR: 30 år. BOR: Södermalm, Stockholm.
FAMILJ: Sönerna Sixten, 6 år, och Baxter, 5 år, samt maken Hans.
Lovisa ”Lofsan” sandström ÅLdeR: 30 år. BOR: Södermalm, Stockholm. FAMILJ: Sönerna Sixten, 6 år, och Baxter, 5 år, samt maken Hans.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden