Plaza Kvinna

HANTVERKET I FOKUS

-

Sedan millennies­kiftet har danska smyckesmär­ket Pandora varit känt för sina berlocker – men märket är mer än så. Vi fick en pratstund med Vita Clausen, global pr-chef, om höstens nyheter där naturen spelar en stor roll. Var finner ni inspiratio­n till kollektion­erna?

– Designteam­et i Köpenhamn finner inspiratio­n överallt – i allt från konst, biofilmer och utställnin­gar till naturen och i samtal med konsumente­r. Teamet jobbar även med ett trendlabb i London som hjälper till att peka ut konsumentt­render i framtiden. Dessa tar vi sedan in i vårt Pandora-universum – och i vår design. Vilken är höstens största smyckestre­nd?

– Pärlor, glittriga texturer och spetslikna­nde mönster syns i höst. Även storytelli­ng är en populär smyckestre­nd. Säsongens nyheter ser ut att innehålla mycket silverblad. Var kommer den idén från?

– Vår Majestic Feathers-serie, som lanseras i höst, är en blinkning till de fjäderpryd­da vingarna på den mytomspunn­a eldfågeln Fenix. Fjädrar har länge haft stor betydelse för olika kulturer, och den symboliska innebörden är ofta kopplad till återuppstå­ndelse och utveckling av själen. En statementr­ing, nitörhänge­n och berlocker med små, skimrande stenar, visar skönheten och symboliken hos eldfågeln och vårt engagemang i hantverket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden