Plaza Kvinna

Inspireras av höstens träningsny­heter

Komfort möter stilkänsla i höstens snygga nyheter – för att du ska vara redo att prestera ditt allra bästa.

-

INSPIRATÖR­EN

Marie Purvis är Global Master Trainer hos Nike, och reser ständigt runt för att inspirera sportfanta­ster i världens alla hörn. Största träningstr­enden just nu?

– Det är fortfarand­e HIT, High Intensity Training. Tjejer tycker mer och mer om att träna ihop. Även fitnessret­reats: man åker bort en helg och kör yoga, löpning eller boxning med vänner. Att träna med vänner är en stor grej nu, och att träna för livet. Det handlar inte om att få in det på schemat – träning är en del av ens liv, och ens livsstil är träning. Hur får man in träning i sitt liv?

– Det är svårt! Det handlar mer om att välja det, att man gör det till en prioritet. Vi kvinnor sätter ofta allt annat före oss själva. Det viktigaste jag säger till mina klienter är att de ska välja sig själva och inte få dåligt samvete för att man tar en kvart om dagen till att träna. Efter ett tag blir det en del av deras liv och till slut mår man dåligt om man inte gör det. Det handlar om att prioritera träning, och så länge du har kul känns det inte som att du tränar. Det handlar om att ändra sitt tankesätt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden