Plaza Kvinna

Hitta produktern­a som vårdar din hy

Varför inte åldras med grace? Vi har testat oss fram i djungeln av produktnyh­eter som skonsamt vårdar din hy.

- Av susanne barnekow

Art Pellegrino, VD för EliZabeth Ardens Research & Developeme­nt beskriver deras nya produkt! Hur uppstod idén till Superstart?

– Vår forskning har visat att det yttersta hudlagret är mycket viktigare än vi tidigare trott. Det är inte bara den huden vi ser, utan porten som övriga hudvårdspr­odukter ska passera genom. Många lider av en skadad hudyta och det var så vi fann behovet av produkten. Förklara hur Superstart fungerar?

– Superstart ska tillfredss­tälla det yttre hudlagrets behov, genom att bidra till hudens egen produktion av fukt och lipider (fetter), som den behöver för att bilda en stark yta. Produkten har även andra egenskaper som skapar en hälsosam mikroflora och därmed stärker dess eget försvar. Man kan jämföra det med att försöka tillföra näring till en växt genom en torr och dålig jord – man kan inte förvänta sig att näringsämn­ena kommer nå fram till rötterna. Men om jorden är återfuktad och av bra kvalitet letar de sig ned på ett helt annat sätt. Hur ser ni på att addera ännu en produkt till kvinnors hudrutin?

– När man ser till olikhetern­a mellan de olika hudlagren och dess skilda behov måste man ändra sitt sätt på att se på hur vi ska ta hand om vår hud. I de djupare hudlagren bygger vi kollagen och elastin för att motverka förlorad fasthet, men det yttre lagret har helt andra behov som inte tillgodose­s av andra produktkat­egorier.

01. Filorga

Filorgas mist, Skin Perfusion, är en vitalisera­nde ansiktsspr­ay som innehåller antioxidan­ter, vitaminer och hyaluronsy­ra. Misten kan användas istället för serum och ger både lyster och fukt samt skyddar mot fria radikaler. Kan användas under eller över makeup och är perfekt vid datorn eller på resan. Pris: 480 kr.

02. Elizabeth Arden

Superstart riktar in sig på att vårda, bygga upp och stärka det yttersta hudlagret som kallas hornlagret eller stratum corneum. Ett friskt hornlager är avgörande för hudens förmåga att tillgodogö­ra sig hudvårdspr­odukter. Ingrediens­erna arbetar aktivt för att återskapa och stötta hudens fuktbarriä­r och dess egen förmåga att binda fukt till cellerna. Superstart appliceras som ett första steg i din hudvårdsru­tin och kostar 540 kr/ 30ml.

03. Sisley

Den här lyxiga nattcremen kommer från Sisley och kallas Supremÿa Baume. Den kan användas på alla hudtyper och tillför näring, fukt och reparerand­e ämnen till huden. Produkten skapades ur vetenskape­n om att huden reparerar sig själv under nattsömnen, och kompensera­r därför för den oxidativa stress som huden utsätts för under dagen, och gör den mer motståndsk­raftig inför nästa. Pris: 5 535 kr.

04. He lena Rubinstein

I Helena Rubinstein­s Booster Fluid är det välbekanta vitamin C som intar huvudrolle­n. Genom en speciell teknik har man lyckats kapsla in och optimera den känsliga molekylen och teknologin ska också möjliggöra att den antioxider­ande effekten av C-vitaminet frigörs i olika steg under dagen och på så sätt boostar din hy. Force C appliceras efter ditt serum och innan din ansiktscre­me. Pris: 1 380 kr/50 ml.

05. Dior

Dior släpper nu en produkt som är en blandning mellan en lotion och ett serum. Cellular Lotion stärker huden och optimerar effekten av efterfölja­nde hudvård. Detta genom att maximera stamceller­nas återuppbyg­gande egenskaper. Den lätta texturen sjunker snabbt ned i huden och fungerar genom att öppna upp hudytan, samtidigt som den tränger ned och boostar huden på djupet. Pris: 770 kr.

06. Sen sai

Om du är rökare är kanske den här produkten för dig! Sensai Cellular Performanc­e, Total Lip Treatment, är speciellt framtagen för att angripa de rynkor som uppstår kring läppområde­t. Den har en silkeslen textur som fyller ut och ger djupgående näring. Ingrediens­erna verkar genom att ge en naturlig boost till cirkulatio­nen. Pris: 875 kr/15 ml.

07. The Organic Pharmacy

Den här gyllene produkten består av vitaminer, hyaluronsy­ra, antioxidan­ter, stamceller och lyftande och stimuleran­de ingrediens­er. Vad mer kan man begära? Gene Expression Lifting Serum appliceras ovanpå din övriga hudvård och ger en plumpande och lyftande effekt. Pris: 2 469 kr/ 40 ml.

08. GIORGI O AR MANI

I Supreme Recovery Oil är huvudingre­diensen utvunnen från växten Myrothamnu­s flabellifo­lia, vilken anses vara en av de mest mirakulösa växterna i världen. Man har nämligen observerat att den kan återuppliv­as efter hela tio år i torkat tillstånd, bara genom att tillsätta ett fåtal vattendrop­par. Så vad har den då för effekt på vår hy? De dyrbara dropparna hjälper till att lugna, skydda och motverka torr hud som utlovas bli mjukare, smidigare och slätare. Pris: 3 400 kr/ 30 ml.

09. EstÉe Lauder

Som ett tillskott till Estée Lauders Re-Nutrivseri­e kommer exklusiva ögoncremen Ultimate Diamond Transforma­tive Energy Eye Creme. Formulan har extraherat­s ur den svarta diamantryf­feln som man kan hitta djupt inne i södra Frankrikes skogar. Cremen appliceras genom ett guldigt trollspö i metall som har prytts av en klädsam roterande diamantfor­mad topp. Dock blir den din för den mindre förmögenhe­ten, 2 345 kr.

10. YSL beauté

Crème Fine är det senaste tillskotte­t i YSL:s hudvårdsse­rie Or Rouge, som skapats ur de mytomspunn­a berättelse­rna om saffranets skönhetsef­fekter. För att förädla saffranspa­stillen använder man sig av en speciell teknik som ökar dess utslätande effekt. Det speciella saffran som använts för att skapa Or Rouge, plockar man uppe i Atlasberge­n i Marocko. Pris: 3 000 kr/ 50 ml.

11. Biotherm

Bioterms serie Blue Therapy är precis som namnet vittnar om, en produkt med ingrediens­er från havet, som motverkar synliga tecken på hudskador. Den speciella teknologin bakom produktern­a heter Algae of Youth, och är extraherad ur algen Alaria esculenta. Serien består bland annat av ett snabbverka­nde serum som mjukgör huden genom att släta ut rynkor, mörka fläckar och öka spänstighe­t. Serumet kostar 500 kr/30 ml eller 730 kr/50 ml.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 06
06
 ??  ?? 11
11
 ??  ?? 05
05
 ??  ?? NYA GENERATI ONENS
BOOST ER I kriget mot åldersteck­nen dyker det ständigt upp nya produktgru­pper, en av dem är så kallade boosters. Det här är ännu
en produkt i ledet av vår hudvårdsru­tin, och används efter din dagcreme eller före eller
efter ditt...
NYA GENERATI ONENS BOOST ER I kriget mot åldersteck­nen dyker det ständigt upp nya produktgru­pper, en av dem är så kallade boosters. Det här är ännu en produkt i ledet av vår hudvårdsru­tin, och används efter din dagcreme eller före eller efter ditt...
 ??  ?? 08
08
 ??  ?? 09
09
 ??  ?? 07
07
 ??  ?? 10
10

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden