Plaza Kvinna

Inspireras av höstens modefavori­ter

Emilias modeval

- Emilia Klan g Mode- och skönhetsch­ef em ilia@pla zakvinna.com

Richard Avedon på MoMa i San Francisco, den retrospekt­iva Yves Saint Laurent-utställnin­gen på Petit Palais i Paris, Horst: Photograph­er of Style på Victoria and Albert Museum i London, Coco Chanel förändrade världen på Röhsska museet i Göteborg – det här är bara ett axplock av alla modeutstäl­lningar jag besökt genom åren och som förvandlat mig till ett litet barn i en godisbutik. Vad är det som påverkar oss så med en modeutstäl­lning? Läs Sofia Edgrens text om fenomenet på sidan 42. Det här numret kryllar av mycket mer som plockar fram min ungdomliga ådra. Modevärlde­ns nya musor exempelvis. Om du av någon anledning bläddrade förbi sidorna 68–-72 är det dags att bläddra tillbaka nu. Du får heller inte missa att inspireras av numrets modejobb – jag har tolkat mina favoritfär­ger svart, beige och rött i modestoryn It Takes Two, och team Sanna Dahlén och Mikaela Hållén packade väskan och åkte ut på tur, vilket resulterad­e i det härliga modejobbet One Fine Day.

1. Ett perfekt varje-dag-smycke signerat Ebba Brahe Jewellery. Pris: 15 995 kr.

2. En hel del läderplagg kommer inta min garderob den här säsongen. Skjorta, 3 995 kr, Lexington.

3. Jag är förmodlige­n inte ensam om att bli lätt besatt av handcreme den här tiden på året. Mitt val faller på Reverence Aromatique Hand Balm 500 ml, 775 kr, från Aesop.

4. Jag adderar gärna en damig väskmodell till samlingen. Pris: 11 963 kr, Miu Miu.

5. Även rouget blir mörkare för säsongen och jag byter ut mitt persikofär­gade mot ett i aningen brunare nyans. Färgen heter Love Joy, 255 kr, MAC.

6. Långa fingervärm­are, 550 kr, & Other Stories.

7. Finare skydd mot kylan får man leta efter. Jacka, 3 900 kr, Filippa K.

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 7
7
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 3
3
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden