Plaza Kvinna

Elin Mohlander stärker kvinnor

– Hyllar kvinnors rätt

-

Den 25:e november lanseras J.Lindeberg och UN Women Sveriges samarbete I am woman – berätta mer!

– Allt överskott från försäljnin­gen av minikollek­tionen, som består av en damoch en herr-t-shirt samt en sjal, går till UN Women Sveriges 90-konto. UN Women hjälper kvinnor och flickor runtom i världen till ett mer jämlikt samhälle. Det här samarbetet har verkligen blivit min baby. Att få möjlighete­n att kunna förändra, om det så bara är lite, får mig att känna eufori och vilja jobba ännu mer med dessa frågor. Varför namnet och trycket I am woman?

– Helen Reddy sjöng en låt på 70-talet som hette I am woman, som hyllade kvinnans egenmakt och som blev en hymn för att föra kvinnoröre­lsen framåt. Vi ville göra något som hade ett syfte och som stödjer kvinnors utveckling i samhället, och därför kände vi att kampanjen och låten passade bra ihop. Varifrån kommer ditt engagemang?

– Redan som barn var jag ganska högljudd och tog mycket plats, och blev alltid tillsagd att vara en tyst och snäll flicka. Jag var avundsjuk på killarna som fick mycket mer utrymme att leva runt, och i många år var jag ganska osäker på hur samhället ville att jag skulle vara som flicka, men också senare som kvinna. Min mamma sa alltid att jag inte skulle försöka bli någon annan så länge jag hade ett gott hjärta, var ödmjuk och snäll och ville alla väl. Är jämställdh­et bara för kvinnor?

– Jämställdh­et är en fråga för alla; alla tjänar på ett jämställt samhälle. Det har funnits en rädsla för det nya, och vissa har trott att män skulle få det sämre om samhället blev jämställt. Men det känns som att vi nu börjar nå den kritiska massan i Sverige och att fler börjar inse att jämställdh­et leder till ett bättre samhälle för alla.

 ??  ?? Ålder: 32 år. Bor: Södermalm, Stockholm. YRKE: Global brand manager för J.Lindeberg Woman. Aktuell: Med samarbetet mellan J.Lindeberg Woman och UN Women Nationell Kommitté Sverige, I am woman, som släpps den 25:e november i samtliga europeiska J.Lindebergb­utiker, på nätet och hos de flesta återförsäl­jare.
Ålder: 32 år. Bor: Södermalm, Stockholm. YRKE: Global brand manager för J.Lindeberg Woman. Aktuell: Med samarbetet mellan J.Lindeberg Woman och UN Women Nationell Kommitté Sverige, I am woman, som släpps den 25:e november i samtliga europeiska J.Lindebergb­utiker, på nätet och hos de flesta återförsäl­jare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden