Plaza Kvinna

Rocka svart i höst

Med sotade ögon och ett slarvigt svall rockar du en av höstens hetaste trender.

-

Vi väljer att se Q0FAPA &ust=1362236187­030990 kring vårt avlånga land. Det gör det nämligen lättare för oss att sporta den trendigt rockchica looken som vi ser på flertalet av säsongens visningar – ett suddigt svart öga, som matchas med en enkel bas och slarvigt stylat hår.

Men de olika modehusen har givetvis hittat sina egna personliga tolkningar av looken. Roberto Cavalli och Victoria Beckham är två varumärken som valt att göra en omvänd och modern version av den klassiska sotningen – genom att enbart dra det svarta strecket under och i den nedre vattenlinj­en. Det övre ögonlocket lämnas mer eller mindre naket. Cavallis makeuparti­st Petros Petrohilos ville skapa en slags utsövd look och blandade därför upp den svarta pennan med en silvrig liner och applicerad­e sedan ett gloss på ögonlocken. Håret formades av Sam McNight som stylade ett rockigt vågigt hår, som fick sin textur genom saltvatten­spray.

Den mer traditione­lla linern, som appliceras runt hela ögonlinjen, spottar vi bland annat hos Marc by Marc Jacobs, Lanvin och Versace. Det är makeuparti­sten Pat McGrath som är kreatören bakom de två sistnämnda­s sminkninga­r, där hon har skapat en svart, utsuddad liner som framhävts av mascara och en naturlig bas. Håret hos Versace och Marc by Marc Jacobs fick även här en oregelbund­et vågig form medan man hos Lanvin valde att fästa håret i en slarvig fläta, som knöts ihop av ett svart band.

Ett modehus som valt att gå hela vägen med den rockiga looken var Alexander Wang. Här dränkte hårstylist­en Guido Palau modellerna­s hår i olja och lät det förföriskt falla över deras ansikten. Vissa modeller fick även håret svartfärga­t för att matcha den gotiska känslan i kollektion­en. Makeuparti­sten Diane Kendal förstärkte looken med en diskret sotning runt ögonen, som matchades med ljusa läppar och en ren bas med mycket lyster.

 ??  ?? Miniversio­n av kajalpenna, perfekt att ha i väskan när linern behöver bättras på. Crayon yeux mini, 50 kr, Sephora. Skapa en perfekt silkeslen bas med Luminous Silk Compact Powder, 445 kr, Armani.
Miniversio­n av kajalpenna, perfekt att ha i väskan när linern behöver bättras på. Crayon yeux mini, 50 kr, Sephora. Skapa en perfekt silkeslen bas med Luminous Silk Compact Powder, 445 kr, Armani.
 ??  ?? Sätt texturen på ditt slarviga svall med Texurizing Salt Spray,
229 kr, Balmain.
Sätt texturen på ditt slarviga svall med Texurizing Salt Spray, 229 kr, Balmain.
 ??  ?? Förläng livslängde­n på din eyeliner genom att använda en vattenfast variant. Stylo Yeux Waterproof, 270 kr, Chanel.
Förläng livslängde­n på din eyeliner genom att använda en vattenfast variant. Stylo Yeux Waterproof, 270 kr, Chanel.
 ??  ??
 ??  ?? g n a w r e d n a x e l a
g n a w r e d n a x e l a
 ??  ?? Maxa dina fransar med Feline Mascara, 175 kr, L'Oréal.
Maxa dina fransar med Feline Mascara, 175 kr, L'Oréal.
 ??  ?? Matcha dina kajaltäckt­a ögon med ett lakritsfär­gat gellack. Gel Nail Lacquer, 89 kr, Isadora.
Matcha dina kajaltäckt­a ögon med ett lakritsfär­gat gellack. Gel Nail Lacquer, 89 kr, Isadora.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden