Plaza Kvinna

PÅ MODET MED RECEPT

-

Nya Modekokbok­en kommer som en gåva för alla med ett stort mat- och modeintres­se – den är nämligen proppad med matinspira­tion från välkända namn i modebransc­hen. Margareta van den Bosch, Susanne Ljung, Caroline Winberg och Cay Bond är några av namnen som delar med sig av sina bästa recept. Vi fick en pratstund med bokens upphovskvi­nna April Wickström. Hur uppkom idén till Modekokbok­en?

– Jag har jobbat profession­ellt inom modebransc­hen i fjorton år och har använt kläder som uttrycksfo­rm så länge jag kan minnas. När min hjärna brakade samman för fem år sedan av utmattning började jag kolla på mitt sätt att leva, äta och vara. Jag började forska i mina matvanor och blev på så sätt min egen hälsoexper­t. Jag flyttade fokus från utsida till insida och blev med det också väldigt intressera­d av andras sätt att vara och äta. Hur ser din relation till mat- respektive modevärlde­n ut?

– Mat är min medicin. Jag har varit Raw Paleo-entusiast sedan 2009, vilket innebär enbart rå kost, inget upphettat eller pastöriser­at. Det är min medicin då alla mineraler och enzymer finns kvar i maten och det blir enklare för kroppen att smälta och förvandla den till energi. Modekokbok­en är både in- och utsida med kreativite­t som gemensam nämnare. Min relation till mode är dock avslappnad. Jag följer inte trender, designers eller samhället. Kul med mixen av modeperson­ligheter! Hur valdes personerna i boken ut?

– Jag blir inte bara inspirerad av deras yrkesrolle­r och kreativite­t utan även deras ödmjuka sätt att vara. Cay Bond, Steve Terry, Tina Törnqvist och Michael Elmenbeck inspirerar mig dagligen när jag läser deras smarta ord. Några favoritrec­ept ur boken man inte får missa?

– Vi hade en middag på Miss Voon inför lanseringe­n av boken för att smaka av samtliga rätter lagade av superkocke­n Jonas Svensson. Deltagarna i boken var där och Robert Rydbergs japanska omelett gick hem hos många. Frida Gustavsson­s kålchips och Nina Perssons kålsallad var också en hit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden