Plaza Kvinna

TINDERKÄRL­EK

-Nytt författarh­opp

-

Genom en ärlig skildring av både livet i Stockholm och vår tids dejtingkul­tur, berättar romandebut­anten Christoffe­r Holst i samtidsrom­anen Mitt hjärta går på historien om Chavve och Pontus – två unga killar som hittar varandra genom en dejtingapp. Det första utkastet till boken såg dagens ljus efter att Christoffe­r hade kommit tvåa i förlaget Harlequins manustävli­ng – och han fick ihop det på endast 31 dagar.

– Jag skrev på lunchraste­rna på jobbet, på tunnelbana­n, på nätter – typ konstant. Jag kan fortfarand­e inte förstå hur det gick till, men det blev den bok jag ville att det skulle bli. Så idag är jag sjukt tacksam över den där tävlingen, den piskade på mig på precis rätt sätt. Nu när jag skriver på nästa bok märker jag att jag saknar den där pressen. Jag måste nog instifta en ny tävling för mig själv för att komma i mål, tror jag. Hur mycket i historien är självupple­vt?

– En del är ju självklart det. Den utspelar sig i Stockholm, där jag bor, och som författare väver man nog oftast in sina egna tankar och funderinga­r i texten. Båda huvudperso­nerna finns i mig på ett eller annat sätt. Chavve med sina filmiska drömmar om framtiden och Pontus med sin oro och alla katastroft­ankar. Men de är karaktärer i sin egen rätt, i sin egen historia. Jag har ju blivit kompisar med dessa killar under tiden jag skrivit om dem, och nu känns det konstigt att jag liksom inte får ”vara med” längre. Det är bara att hoppas på att de klarar sig på egen hand. Jag med, för den delen. Liksom Chavve i boken har du ett stort filmintres­se – hur skulle synopsisen för filmen om ditt eget liv se ut?

– Åh, vilken spännande fråga! Jag tänker framför allt att jag nog vill ha ett härligt synopsis för mitt liv. Lite mer Notting Hill än När lammen tystnar, om man säger så. Det kommer säkert gå upp och ned under loppets gång, som det brukar göra i de flesta liv och filmer, men jag hoppas att det slutar lyckligt. Jag vill dessutom ha massor av bra filmmusik och ett sådant där klädmontag­e de har i Pretty Woman. Och mycket god mat. Nakenscene­r om det känns motiverat.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden