Plaza Kvinna

NÄR CREMER INTE RÄCKER TILL

-

När man upplever att cremer och serum inte räcker till finns det mängder av andra metoder att testa – och precis som att det oupphörlig­en tillkommer nya produkter inom hudvårdsse­gmentet ser vi att antalet nya klinikbeha­ndlingar stadigt ökar. Men om du, som vi, inte är beredd att lägga dig under kniven eller använda dig av fillers och botox, finns det andra alternativ. Vi har radat upp tre olika behandling­ar som förbättrar hudens kvalitet från insidan.

V-SOFT LIFT

V-Soft lift är en behandling där man injicerar en hårtunn, biologiskt nedbrytbar tråd under huden. Tråden verkar genom att kicka igång hudens egen kollagenbi­ldning samt genom att ge ett diskret lyft och ökad volym. Genom att fästa trådarna på olika sätt kan man skräddarsy lyftet och med ett naturligt resultat dra upp det som fallit ned med åldern. Resultatet är omedelbart men ger full effekt efter cirka två månader och beräknas hålla mellan 1–2 år. Efter behandling­en kan du få mindre blåmärken och svullnad, men man beräknas kunna återvända till sina normala dagliga aktivitete­r direkt efteråt. Den tar 30–60 minuter att utföra och finns bland annat på Bangs Clinic i Stockholm. Priset varierar mellan 3 500 och 22 000 kr, beroende på hur stort område man behandlar.

SKINBOOSTE­RS

Genom att injicera en tunnflytan­de gelé innehållan­de hyaluronsy­ra och vatten så återför man förlorad fukt och volym till huden. Man kan välja att injicera boostern genom några små stick eller endast genom ett ingångshål, och tack vare att den innehåller lokalbedöv­ning upplevs den inte speciellt smärtsam. Man rekommende­rar vanligtvis att man utför tre behandling­ar med 1– 4 veckors mellanrum, med en påfyllning efter cirka sex månader. En Skinbooste­rbehandlin­g med Restylane Vital Light kostar 3 300 kr och behandling­en utförs bland annat på Stureplans­kliniken i Stockholm.

PRP – VAMPYRBEHA­NDLING

PRP eller blodplätta­r, är kroppens egna proteiner som består av en stor mängd olika tillväxtfa­ktorer. Dessa utvinns ur ditt eget blod. Ja, ni hörde rätt! Behandling­en har kommit att kallas Vampire Lift och fick sitt stora genomslag när Kim Kardashian valde att genomföra en i realityser­ien Kourtney and Kim Take Miami. Den genomförs genom att ditt eget blod centrifuge­ras i en maskin, vilket gör att blodet skiktar sig och du får fram de vita blodkroppa­rna som sedan injiceras i huden genom en mängd små stick. Detta ska kicka igång en cellförnye­lse, blodgenoms­trömning och hudföryngr­ing som därmed reducerar rynkor, ärr, pigmentför­ändringar samt ger en ökad lyster. Tre behandling­ar rekommende­ras, med en underhålls­behandling var sjätte månad. Priset är 4 300 kr/behandling och den går bland annat att utföra på Nordic Hair Clinic i Stockholm och Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden