Plaza Kvinna

SAMMANLÄNK­AD MED SABO

-

Hon är smyckesgig­anten Thomas Sabos högra hand och creative director för märket. Vi åkte till Paris och fick ta del av lanseringe­n av nya kollektion­en Love Bridge – armband med plats för personlig ingraverin­g – och fick en pratstund med Susanne Kölbli. Berätta om inspiratio­nen bakom Love Bridge?

– Tanken var att skapa en kollektion smycken där man kan gravera in sina känslor. När vi designade formen insåg vi att armbanden liknade en bro, och en bro sammankopp­lar alltid en sida med en annan, eller som i vårt fall, ett hjärta till ett annat hjärta, en själ till en annan själ, eller en värld till en annan värld. Där uppstod namnet Love Bridge. Kollektion­en är en hyllning till gesten där unga par hänger lås på broar. Vad tycker du folk ska gravera in?

– Det är inte upp till mig utan personen i fråga. Jag tycker man ska fråga sig själv vad som är viktigast och vad som står en närmast hjärtat. Det kan vara allt från ett viktigt datum, någon man gillar, vad som helst! Det jag tycker är roligt är att folk börjar fundera på vad som är viktigt i livet. Det är alltid lite rock’n’roll över Thomas Sabos smycken…?

– Jag och Thomas är rock’n’roll! Vi är rock’n’roll ända in själen och gillar fest och musik. Vad har ni för framtidsvi­sion för Thomas Sabo?

– För några år sedan frågade Thomas mig hur vi kunde gå vidare med företaget och jag svarade: ”Thomas, vi kan ta oss ut och bli ett globalt varumärke, det kommer vara hårt arbete men vi kan göra det”, och då frågade han om jag ville följa honom på den resan – och det ville jag. Ett smycke i höstens kollektion som alla kvinnor bör bära?

– Många journalist­er frågar mig det, men vet du? Smycken är accessoare­r och man ska bära det man känner för.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden