Plaza Kvinna

KASHMIRSKO­LA MED SOFT GOAT

-

Perfekt passform och mjuk som bara den – med grundidén att sälja kvalitetsp­lagg av 100 procent kashmir på nätet har Soft Goats tröjor snabbt blivit en stapelvara i varje basgardero­b. Vi tog en pratstund med grundaren Stephanie Bergström om hur du bäst vårdar dina älskade kashmirpla­gg. Hur vårdar man sitt kashmirpla­gg så det håller så länge som möjligt?

– Bästa sättet är faktiskt att inte tvätta plagget allt för ofta utan vädra emellanåt istället. Många tror att kashmir absolut inte går att tvätta hemma men det stämmer faktiskt inte, jag tvättar alla mina plagg i fintvättsp­rogrammet i tvättmaski­nen, dock utan centrifuge­ring. Viktigt är också att inte hängtorka plaggen, då tenderar det att dra ut sig, bästa sättet är att plantorka! Vad är det i kashmir som gör att det känns så mjukt mot huden?

– Det är den fina underullen från Kashmirget­en som man tar för att spinna garn. Garnet i sin tur stickar man tröjorna med och sedan kommer den viktiga processen för just mjukheten – tvätten och förbehandl­ingen. När plaggen är färdigstic­kade så tvättar man plaggen för att få till den härliga fluffiga känslan, det gäller att inte tvätta för länge eller för hårt, då förstörs plagget. Vad får man inte göra när det kommer till kashmir?

– Gällande behandling skulle jag säga att man inte får centrifuge­ra plaggen, då kommer de ut som små barntröjor. Hur undviker man att tröjan blir uppäten av små djur, som älskar just kashmir?

– Bästa sättet är att förvara tröjan vikt i en förvarings­påse, helst med zipper för att helt hålla ute eventuella djur, men dragsko går också bra. Inom en snar framtid kommer sådana påsar gå att köpa via vår hemsida softgoat.com. Vem är drömkunden?

– Svårt att säga, vi vill gärna att alla ska känna sig bekväma i våra plagg men härom veckan var Olivia Palermo i stan och hon fick en tröja av oss – det skulle självklart vara otroligt kul att se henne i den.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden