Plaza Kvinna

URBAN EDGE

Praktiskt och sportigt med en sofistiker­ad twist – så kan en av säsongens största och streetsmar­ta trender beskrivas.

-

designerdu­o Dao-Yi Chow och Maxwell Public Schools Osborne gjorde sin första damkollekt­ion för bara ett år sedan men sa redan då att de ville att dam- och herrkollek­tionen alltid ska dela samma typ av material, silhuetter och känsla. De vill inte göra en stereotypi­sk flickvän till den typiska Public School-killen, utan snarare att de båda kan dela garderob, inte säng.

Rag & Bone fortsatte på samma spår med en klassiskt maskulin touch tillsamman­s med sportiga och militära influenser. Kollektion­en var perfekt ihopsatt med innovativa materialva­l och kändes härligt streetsmar­t.

Med kepsen i högsta hugg bar modellerna klänningar över byxor med en överdimens­ionerad herrjacka slängd över axlarna. Det tydliga it-plagget är definitivt den stora jackan, och i vinter kan du klä dig i den där varma oversizeja­ckan och samtidigt pricka in en av de största trenderna, det tackar vi för!

Ett annat modehus som visade oss en tolkning av trenden urban edge var Sacai. Märkets creative director Chitose Abe är känd sedan innan för att använda sin omgivning och vardag som inspiratio­n, och märket andas alltid en sval och sportig känsla. Höstens kollektion var inget undantag där det experiment­erades med herrsiluet­ter som sedan krympts ned till att passa en modern kvinna – genialiskt! Jacka, 600 kr, Lager 157. Tunn topp med polokrage, 250 kr, Weekday.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden