Plaza Kvinna

Visste du att …

-

Vasaloppet 2016 var fullteckna­t endast 83 sekunder efter att anmälan hade öppnat?

Om du inte var en av de 15 800 lyckliga att lägga (skid)vantarna på en startplats kommer här tre andra längdskidl­opp 2016:

Start 10, 11, 12 eller 13 mars: Border to border En 440 kilometer lång skidtur genom Finland – från den ryska gränsen till den svenska. Under sju dagar skidar deltagarna mellan 44 och 78 kilometer per dag, och i anmälnings­avgiften ingår boende och mat – och bastubad, såklart.

14 februari: Engelbrekt­sloppet På självaste alla hjärtans dag går det 60 kilometer långa Engelbrekt­sloppet av stapeln i Norberg, Dalarna. Sträckan är dessutom ett alternativ till Vasaloppet i En svensk klassiker, trots att Vasaloppet är 90 kilometer långt medan Engelbrekt­sloppet endast är 60 kilometer.

1–2 april: Åreloppet Mitt under brinnande påsklov för Göteborg, Stockholm, Uppsala och norra Sverige anordnas Åresfjälls­loppet i den populära skidorten. Med en rad olika distanser, liksom en stafettgre­n, finns det något för alla – och givetvis avslutas åkningen med en traditione­ll after ski.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden