Plaza Kvinna

inredning

Miljövänli­gare val

-

Från Småland med kärlek!

Med ett intresse och eget värnande om att hitta hållbar inredning startade Hillevi Magnell och Sara Rudenstam Vera Novis, ett samarbete mellan Smålands Skinnmanuf­aktur och Formbruket. Deras möbler, i rena råvaror som läder och trä, tillverkas för hand i Småland för att man ska kunna ha full kontroll över hela tillverkni­ngsprocess­en. Berätta om ert spännande samarbete med Granit!

– Vera Novis, Smålands Skinnmanuf­aktur och Formbruket har tagit fram en möbelkolle­ktion i ask och läder för Granit som lanseras i slutet av januari. Kollektion­en, som bland annat består av en bänk, hatthylla och en knopplist, fokuserar på det rena träet och ljusa lädret i sin naturliga form i ett möte med Granits rustika och industriel­la inredning. Den perfekta inredningp­rylen?

– Stolen! Det finns så oerhört många vackra stolar som kan lyfta ett hem.

Hur blir man mer hållbar i sin inredning?

– Tänk igenom dina köp och satsa på klassiska möbler av hög kvalitet som du trånat efter länge. Ta reda på produktens ursprung – du kommer upptäcka att produkten får ett högre värde för dig när den har en historia att berätta.

 ??  ?? Fluff igt utan fuff ens! Fårskinn som producerat­s med hänsyn till människa och miljö, 1 499 kr, Ellos Conscious Choice.
Fluff igt utan fuff ens! Fårskinn som producerat­s med hänsyn till människa och miljö, 1 499 kr, Ellos Conscious Choice.
 ??  ?? Märkbar soffa
Svanenmärk­t eksoffa, 25 500 kr,
Norrgavel.
Märkbar soffa Svanenmärk­t eksoffa, 25 500 kr, Norrgavel.
 ??  ?? r e m itt D l e o J t o F s, vi o N a r e V
r e m itt D l e o J t o F s, vi o N a r e V
 ??  ?? e. i x D , kr 0 3 1 , a tt m te ju vd vä nd ha % 0 10
e. i x D , kr 0 3 1 , a tt m te ju vd vä nd ha % 0 10
 ??  ?? Minimal påverkan Inredning med minimal miljömässi­g eller social påverkan behöver inte innebära att design eller funktion behöver komma i andra hand. Lika snyggt som hållbart,
fåtölj från HAI, 9 260 kr.
Minimal påverkan Inredning med minimal miljömässi­g eller social påverkan behöver inte innebära att design eller funktion behöver komma i andra hand. Lika snyggt som hållbart, fåtölj från HAI, 9 260 kr.
 ??  ?? Svenskt hantverk Svensktill­verkad tidningshä­ngare i naturgarva­t och helt kromfritt läder från Tärnsjö Garveri – världens enda miljöcerti­fierade garveri,
749 kr, Vera Novis.
Svenskt hantverk Svensktill­verkad tidningshä­ngare i naturgarva­t och helt kromfritt läder från Tärnsjö Garveri – världens enda miljöcerti­fierade garveri, 749 kr, Vera Novis.
 ??  ?? Ekologiskt Satsa på fina sängkläder i ekologisk bomull, 749 kr,
Ferm Living.
Ekologiskt Satsa på fina sängkläder i ekologisk bomull, 749 kr, Ferm Living.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden