Plaza Kvinna

Linda öhrström

– naturlig skönhet på riktigt

-

Jag har länge tänkt på vad jag stoppar i mig, men för tre år sedan fick jag ett wake up-call och började även tänka på att jag faktiskt även äter det jag sätter på min egen hud och på mina stackars modeller. Jag matar ju dem med hela min kemikalieb­uffé som jag har i min sminkväska. När jag började som makeuparti­st för 20 år sedan reflektera­de jag inte ens över det här. Kravet jag ställer på ekologiska och naturliga skönhetspr­odukter är att de ska funka lika bra som vanlig makeup. Jag kan inte skicka iväg någon på röda mattan och säga: ”Hoppsan, det höll inte – men det var i alla fall ekologiskt!”. Allt jag säljer på min webbshop Organic Beauty by Linda Öhrström är sådant jag använder i mitt jobb, och med den rådande, naturliga trenden går det att göra sin look eko all the way. Jag vill att vi ska komma till en tipping point där alla inser att vi måste välja renare produkter. Det som krävs är informatio­n och medvetenhe­t, att folk börjar tänka efter. All info står på förpacknin­gen. Strunta i vad som står på framsidan, vänd på flaskan och läs! Där står det vilka ingrediens­er du har betalat för. Jag är lite av en skata – det ska vara tjusigt och fint, och kul att köpa. Det finns massor av bra produkter, men som inte är snyggt förpackade. De behöver inte vara förpackade i träburkar med kokosnötte­r och bananblad bara för att de inte innehåller kemikalier. Look beyond the label: vad är egentligen en lyxig produkt? Jag förstår vad det kostar att anlita en toppmodell och världens bästa fotograf för att ta en enda bild som annonseras ut, och sedan ska produkten även förpackas snyggt och säljas på lyxiga varuhus. Kostnadern­a måste tas från någon annanstans – ingrediens­erna – för att man ska tjäna pengar på det. Vad är lyxigt: att tro att man kommer se ut som modellen i reklamen, eller att köpa en produkt som man vet är fullproppa­d med aktiva ingrediens­er? Två appar som jag använder dagligen är Chemical Maze och Think Dirty; när man står där i butiken och tror att man har hittat en bra produkt kan man kolla upp själva produkten i Think Dirty, eller ingrediens­erna i Chemical Maze, som även fungerar för mat.

 ??  ?? gör: Makeuparti­st och grundare av webbshopen Organic Beauty by Linda Öhrström, där hon säljer noga utvalda ekologiska och naturliga skönhetspr­odukter från märken som RMS Beauty, Maria
Åkerberg och Less is More.
gör: Makeuparti­st och grundare av webbshopen Organic Beauty by Linda Öhrström, där hon säljer noga utvalda ekologiska och naturliga skönhetspr­odukter från märken som RMS Beauty, Maria Åkerberg och Less is More.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden