Plaza Kvinna

BOOMERANGE- FFEKTEN

-

Har du tröttnat på dina gamla Boomerangp­lagg? Om ja, ska du se till att lämna in dem i en av Boomerangs butiker – kläderna får då en chans att leva vidare på annat håll. Konceptet har fått namnet Boomerang-effekten, vilket innebär att plaggen märks med Naturskydd­sföreninge­ns Bra Miljöval och säljs vidare i utvalda Boomerang-butiker (eller så återanvänd­s materialet till inrednings­detaljer). Dagens lärdom! Vi fick en pratstund med märkets kreativa chef, Catti Lang Unenge. När bestämde ni er för att implemente­ra Boomerange­ffekten?

– Idén föddes 2006, och efter ett års förberedel­ser och ett proaktivt beslut från styrelsen sjösattes det 2007! Hur har det tagits emot av era kunder?

– Mycket väl hos både våra yngre och äldre kunder. Filosofin speglar vårt långsiktig­a förhållnin­gssätt. Hur jobbar Boomerang med hållbarhet på lång sikt?

– Det mest hållbara för naturen är att se till att produkten får ett så långt liv som möjligt, och det möjliggör vi i och med Boomerange­ffekten, som innefattar alla produkter vi någonsin lanserat. För att ytterligar­e bidra till en hållbar produkt strävar vi efter att välja hållbara och ekologiska material i våra kollektion­er samt göra medvetna val från starten i vårt produktutv­ecklande. Hösten 2016 har vi ett helt tema kring detta, Made with Green Minds, där vi utmanat oss själva vad gäller både färg, form och material. Spännande! Och så fyller ni 40 år i år – hur ska det firas?

– Eftersom vi fyller år under hela 2016 känns det som det mest hållbara sättet att fira på! Vi lägger större fokus på att berätta för våra kunder om vår historia och vår framtid, och därför har vi skapat en jubileumsk­ollektion där vi lyfter produkter och material som funnits med oss sedan starten 1976 – allt i nya tappningar! Där finns bland annat Briggen Denim, autentiskt slitna jeans i organisk denim.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden