Plaza Kvinna

filippa k

– synar varje led

-

Som hållbarhet­schef på Filippa K är min viktigaste uppgift att hela tiden utmana och se hur vi kan göra mer för att bidra i vårt arbete med hållbarhet som modevarumä­rke. Att aldrig nöja sig med det vi gör idag utan hela tiden blicka framåt. Vi vill skapa ett mode där hållbar utveckling utgör själva förutsättn­ingen för tillväxt. Det är det enda rätta, och vi vill också fortsätta att vara ett framgångsr­ikt företag även i framtiden. Med tanke på hur konsumtion­ssamhället och miljöpåver­kan ser ut idag, känner vi att det är en självklarh­et att alltid försöka ta hänsyn till planetens begränsnin­gar. Hållbarhet är en naturlig del av Filippa K:s dna. Att göra kläder som kan leva länge, både vad gäller stil och kvalité, har varit vår strategi från första början. Den minimalist­iska designen och kvalitén var lika mycket i fokus när vi startade 1993 som nu, men vi gör mer medvetna val idag. Våra allra mest hållbara plagg är Front Runners – produkter som hela tiden ligger i framkant för var vi är på väg och vill vara. De är synade i varenda led i livscykeln och producerad­e helt med hänsyn till hållbarhet. Dessa plagg går i bräschen för resten av kollektion­en, och lärdomarna vi får från dem implemente­rar vi i resterande kollektion och vårt arbete alltefters­om. År 2030 ska alla våra plagg vara Front Runners. Vi gör ett omfattande hållbarhet­sarbete och hjälper bland annat våra kunder med att laga plagg som har gått sönder. Vi ger dem också råd om hur de ska ta hand om sina plagg och få dem att hålla längre. Vi har även en egen second hand-butik där kunderna kan sälja vidare sina plagg, och sedan 2015 testar vi den nya affärsmode­llen Lease där man kan hyra alla våra produkter istället för att köpa dem. Vi försöker alltså inte att bara att göra hållbara produkter, utan även utmana det traditione­lla konsumtion­sbeteendet och plaggens livscykel.

 ??  ?? Elin Larsson Gör: Hållbarhet­schef på Filippa K. Aktuell: Med Filippa K:s våroch sommarkoll­ektion, samt A/W16-kollektion­en som visas på Stockholms modevecka.
Elin Larsson Gör: Hållbarhet­schef på Filippa K. Aktuell: Med Filippa K:s våroch sommarkoll­ektion, samt A/W16-kollektion­en som visas på Stockholms modevecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden