Plaza Kvinna

långsiktig träning!

Vi har testat träning som håller i längden. Dessutom får du tips på hur du blir starkare i din vardag.

-

YOGA BY INDISKA

Indiskas nya koncept Yoga by Indiska är en del av kedjans nya affärsområ­de Zence, som handlar om hälsa, välmående och balans. Yogakollek­tionen kommer initialt att innefatta yogaplagg men även ekovänliga yogamattor från varumärket Manduka samt vattenflas­kor av märket Retap där 10% av intäkterna går till Wateraid. Plaggen är tillverkad­e av certifiera­d ekologisk bomull och EU-certifiera­d modalmix, och tråden i samtliga plagg är gjord av återvunnen polyester. Pris:149–399 kr.

INSEKTSSMO­OTHIE

En hälsotrend som det svärmas om just nu

stavas insekter! Än så länge är det inte tillåtet i Sverige men så fort lagstiftni­ngen ändras lanserar bland annat Blueberry en insektssmo­othie som boostats med

proteinpul­ver av syrsa!

YOGA I VARDAGEN

Per Höglund är nyligen hemflyttad efter att ha arbetat som yogalärare i drygt 10 år i London och New York. Nu har han landat som yogalärare på Yogahimsa i Stockholm. Har du några bra tips på hur man stressar ner i vardagen?

– Yoga och gymmet. Båda påverkar kroppens hormoner positivt och kompletter­ar varandra. Med yogans inre fokus kan vi också lättare känna efter vad som är viktigt för oss i livet. Vad rekommende­rar du för att man ska få mer hållbarhet i sin träning?

– Enligt min erfarenhet är den största anledninge­n till att vi slutar träna att vi inte får några resultat eller gör fel och skadar oss. Sök upp en bra instruktör som du känner förtroende för och följ de instruktio­ner du får till punkt och pricka. Varje pass räknas! Finns det några bra snabba övningar från yogan som man kan göra hemma eller på arbetsplat­sen?

– Absolut, det finns många enkla övningar man till exempel kan göra sittandes i sin stol. Om jag hade fem minuters paus på ett stressigt jobb skulle jag först sluta ögonen och ta ett par djupa, långsamma andetag och låta hjärnan vila. Efter en minut eller två kommer mina kortisolni­våer ha sjunkit (stresshorm­onet som ger oss fett runt magen).

 ??  ?? Abilicas yogamatta är 100% biologiskt nedbrytbar. Pris: 349 kr.
Abilicas yogamatta är 100% biologiskt nedbrytbar. Pris: 349 kr.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden