Plaza Kvinna

CAMILA-CATALINA FERNANDEZ

-

journalist Uttrycket mångsyssla­re må vara uttjatat, men är det någon det faktiskt stämmer in på så är det Camila-Catalina Fernandez. För tillfället är hon redaktör på magasinet VICE, samtidigt som hon också är frilansjou­rnalist, standup-komiker, skådespela­re och älskar att förkovra sig i olika ämnen och projekt (även om hon vet att hon mår bäst om hon tar ett par saker i taget). Vad är den största utmaningen – och det roligaste – med standup?

– Den största utmaningen för mig när jag står på scen är nog att sakta ner mina skämt och verkligen suga på pauserna så som riktigt duktiga komiker kan göra. Det bästa är skratten såklart! De är som varma Facebookli­kes och Instagramh­järtan som omger mig som en mjuk slöja. Mums. På sidan 152 i det här numret reder du ut den träningshe­ts som ser ut att växa sig starkare. Hur ser din egen relation till hälsa och träning ut?

– Jag gillar att träna men gillar också att ligga på soffan och Netflixa mig igenom New Girl med en påse ekologiska chips. Det är en balansgång det där. Sen älskar jag att flanera och kör ibland längre promenader istället för att gå på gym. Det är en mental träning också, att gå och bara meditera och filosofera om livet. Vilken är din egen hjärtefråg­a?

– Jag är vegan och väldigt passionera­d när det gäller djurrättsf­rågor. För mig är det viktigt att stå upp för djuren, som inte har någon egen talan och som behöver människor som skyddar dem på olika sätt. Jag älskar djur och blir djupt berörd när jag ser att de behandlas illa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden