Plaza Kvinna

PAMELA BELLAFESTA

-

stylist Efter mer än tio år som stylist har Pamela Bellafesta koll på både mode och branschen – som frilanssty­list jobbar hon med både reklam, tv och tidningar som L’Uomo Vogue. I det här numret skapade hon modejobbet på sidan 122 – 133.

– Eftersom modellen inte kunde komma förrän på eftermidda­gen blev det här en plåtning som slutade först vid tiotiden på kvällen. Det blir automatisk­t en mer harmonisk stämning när alla kreatörers mobiltelef­oner inte ringer och mailen inte fylls på. Så det var en lugn fredagskvä­ll med ett härligt team Vad vill du lyfta fram med din styling inför plåtning, respektive när du stylar dig själv till vardags?

– Inför en plåtning går jag oftast in i en roll som är utöver min egen stil men som ändå speglar den på ett eller annat sätt. Jag försöker hålla det relativt enkelt med fokus på själva plaggen och se till att det blir en bra passform så att helheten ser elegant ut. När det kommer till mig själv är det rätt så lågpriorit­et om jag ska vara ärlig. Det enda jag är noga med är skor. Jag köper cirka två fina par om året som jag har på mig dag ut och dag in. Mitt bästa skoköp under förra året var ett par brogues från Stella McCartney – jag längtar tills snön är borta så att jag kan börja använda dem varje dag igen!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden