Plaza Kvinna

SYNa i SÖMMARna

Nu är det dags för detaljerna att stå i fokus, och de synliga sömmarna är helt klart vårens och sommarens dekorativa element att satsa på!

-

att modets snabba fart väcker starka det är ingen nyhet känslor, och som motreaktio­n har en ny trend vuxit fram – plagg ska se ut att vara handgjorda och i hållbara material. Synliga sömmar och fransiga kanter syntes på ett eller annat sätt på nästintill alla visningar för säsongen, från New York till Paris.

Enligt Chloés kreativa chef Clare Waight Keller har modebransc­hen aldrig tidigare varit i så stor förändring.

– Jag tror att vi har förlorat oskyldighe­ten i mode och den ungdomliga optimismen – det är något glatt som har saknats.

Men nu syns motreaktio­nen: modehus som J.W. Anderson, Calvin Klein och Stella McCartney visade upp en mer maskulin och dekonstrue­rad look med lekfulla vita sömmar på mörka plagg från topp till tå, medan modellerna på Chloés och Altuzarras visningar strosade ned längs catwalken i härligt feminina plagg med synliga sömmar placerade med strategisk perfektion.

Varför inte plocka fram den där tröjan som används alldeles för sällan? Du blåser snabbt nytt liv i den genom att vässa på syslöjdsku­nskaperna med några snygga kaststygn på ärmsluten med en tråd i härlig kulör. Det är helt enkelt lekfullt, trendigt och snällt mot miljön (och plånboken) – allt i ett. Jeansjacka, 500 kr, Monki.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden