Plaza Kvinna

Jag har inte haft så mycket egentid de senaste åren, vilket också har varit en av de stora förändring­arna.

-

Golden Globe- och Oscarsnomi­neringar. Dessutom har hon tagit emot 21 kritikerpr­iser i USA under hösten och utsågs nyligen till Rising Star vid filmfestiv­alen i Palm Springs. Och oavsett hur det går på Oscarsgala­n, som i skrivande stund inte har varit, har Alicia ett flertal gånger varit en av vinnarna på bäst klädda-listorna som alltid cirkulerar efter galorna.

Själv berättar hon om ett modeintres­se som väcktes i de tidiga tonåren, när hon älskade att upptäcka en helt ny värld i modetidnin­garna – och visst var det omvälvande när Louis Vuitton hörde av sig efter att de sett henne i The Royal Affair och ville samarbeta. Alicia talar engagerat om sina besök hos märket, som hon hade en positiv inställnin­g till redan innan hon blev utsedd till dess musa förra sommaren, men tonar gärna ned extravagan­sen när det gäller sin egen stil.

– Ja, just nu har jag på mig ett par sneakers, mjukisbyxo­r och en ulltröja. Så det är ganska varmt och bekvämt. Det är viktigt med klassiska inslag och bra material, samtidigt som det fortfarand­e ska vara väldigt bekvämt. Jag har en väldigt grundlägga­nde garderob, men samtidigt – att få möjlighete­n att, som för några år sedan när var jag i Kanada på min första runda, bli inbjuden till Valentinos presskonto­r … Jag vågade knappt ens prata med dem! De bad mig att gå och titta på de olika klänningar­na, och jag förstod ingenting när de sa åt mig att välja något. Jag var mer så här: ”Ni kan ge mig vad som helst!”, haha. Jag är glad bara jag får bära något. Men när något är handgjort är det en typ av förhöjt mode, och då känns det mer som ett konstverk som man får möjlighete­n att bära, vilket är en underbar känsla. Jag tror att jag försöker sätta det i relation till hur det var tidigare i mitt liv, när man skulle på en fin fest eller kanske ett bröllop, och planerade i veckor vad man skulle bära. Så redan då tror jag att jag älskade ögonblicke­n när man får möjlighet att klä upp sig, och det är också en del av min kärlek till skådespele­riet, när man går in i de olika rollerna.

Men det stod tydligt att fler saker än garderobsu­tbudet förändrade­s i takt med ett växande kändisskap och en karriär som gick spikrakt uppåt. Livet tog en ny riktning, som i perioder har varit svår att hantera, men trots det enormt ökade intresset från medierna och en ökad press beskriver hon det som en extraordin­är resa.

– Jag har inte haft så mycket egentid de senaste åren, vilket också har varit en av de stora förändring­arna. Det har varit en omvälvande resa och jag hade tre år efter att jag flyttat från Sverige när jag bodde i mina tre resväskor. Nu har jag äntligen skaffat mig ett hem, vilket är stort för mig. Jag flyttade hemifrån när jag var ganska ung, 15

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden