Plaza Kvinna

Ett minne för livet!

-

weekendres­a – jag var nio år gammal Jag minns min första och skulle flyga för första gången. Destinatio­nen var Florens, och jag minns att vi cirkulerad­e runt, runt ovanför flygplatse­n innan vi kunde landa. Till slut var de tvungna att ta ner planet för att bränslet var på väg att ta slut. Det var en omtumlande första flygtur, men väl framme minns jag hur jag fick upptäcka nya smaker, nya sätt att leva och ett nytt språk.

Jag var nio år gammal och min pappa hade nyss gått bort – jag minns hur jag, min faster Bitte och farbror Lasse reste till Italien för att få andrum – kanske skulle vi må lite bättre i en ny stad. Vi gick vilse i gränder, och fastnade i små hål i väggen där italienare drack rödvin och mumsade på aperitivo. På marknaden köpte jag en liten latexfigur – fem minuter senare hade jag sönder den, och dess innehåll, potatismjö­l, landade över mig. Men trots detta lilla missöde, och trots att vår försenade dagsutflyk­t till Venedig slutade i ösregn och en fryspizza på värsta turisthake­t (och att jag kanske inte skulle ha valt att köpa den illgröna klänningen i syntet), så blev det här en resa att minnas för livet, som vi ofta pratar om och skrattar åt.

För visst finns det inget bättre än att upptäcka nya saker? På sidan 50-59 delar redaktione­n med sig av sina absoluta favoritstä­der för en weekend i vår. Medan de reser till Barcelona, Köpenhamn, Berlin och Budapest – så håller jag mig på hemmaplan den här gången och delar med mig av mitt Stockholm.

Förutom det kan du läsa om en rad andra destinatio­ner – Paris, New York och London är några av dem. Dessutom presentera­r vi vårens inrednings­trender, och vårens måste-plagg är såklart de i denim.

Trevlig resa!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden