Plaza Kvinna

STJ ÄRNKLART

-

En rockig och nästan lite kitschig stil har tagit Ulrika Lundgrens varumärke Rika långt. Under flera år har hon med bas i Amsterdam (där hon också driver butik med hotellverk­samhet i toppen av lokalen) satsat stort på den internatio­nella marknaden. Vi fick en pratstund med kvinnan vars livsstilsv­arumärke ständigt är i rörelse. Vad händer i Rika-världen just nu?

– Just nu är vi i L.A. och jobbar på vårt Rika Magazine no 14 som kommer ut på Colette under Paris Fashion Week. Vår senaste Rika SS16-kollektion är inspirerad av California girls, och Rika Studio flyttar just nu till ett fantastisk­t, klassiskt kanalhus i Amsterdam som öppnar i mars. Det är en lifestyleb­utik med tre våningar ovanpå vår Rika Boutique. Rika Studios kommer att gå i samma stil som vårt boutiqueho­tel Maison Rika. Man kommer kunna köpa möbler, kläder, konst, fotografie­r och små ting vi vill ha i vår Rika World. Kan vi räkna med att få se mer av Rika på den svenska marknaden framöver?

– Vi hoppas på att snart kunna öppna en pop up-butik i Stockholm och visa mer av vår värld. När i tiden vet vi inte, men vi jobbar på det. Dina topp tre stylingtip­s i vår?

– Simple, effortless och fresh! I vår Rikakollek­tion är våra boyfriend shirts ett måste. Det är ett enkelt plagg – fräscht men ändå sexigt och feminint. Och vad använder du den till?

– Ett par fräscha vintage Levi’s och på kvällen ett par oversized svarta byxor och loafers.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden