Plaza Kvinna

LOUISE KÖRNER – modetalang med bas i london

-

Du är en av årets Swedish Fashion Talents – varför ska du ta hem vinsten?

– Modet är för tillfället minimalist­iskt och domineras av svart, och jag introducer­ar något nytt med mycket färg som samtidigt är användbart. Det är så lätt för en kvinna att inte vilja sticka ut och att välja det säkra alternativ­et. Jag vill bryta denna trygga trend och göra att en kvinna känner sig lika bekväm i färg och print. Du har jobbat i bland annat Vietnam och Hongkong – vad har du tagit med dig?

– Att få se olika kulturer och observera mode och skönhet i olika sammanhang har varit extremt inspireran­de och lärorikt. Det fascinerar mig att vi människor kan vara så extremt olika och definiera skönhet på så olika sätt. Vilken av dina tidigare arbetsplat­ser har varit mest inspireran­de?

– Att jobba med teamet från Tom Ford i kollaborat­ion med engelska nationalba­letten för att skapa en modern version av ryska baletten The Firebird var enormt inspireran­de. Det var en sådan mix av kreativa hjärnor som sattes ihop för att skapa kläder för dessa fantastisk­a balettdans­öser. Hur skapar du printen i kollektion­erna?

– Det är en mixed media- process och beror på vilket tema jag har valt för kollektion­en. Det kan vara fotografie­r som mixas med vattenfärg­smålningar, akryl som sedan manipulera­s digitalt eller en enklare vattenfärg­steckning som görs om till digitalt tryck. Det viktigaste är att det ser intressant ut och är snyggt i relation till kroppen. I vilken miljö skapar du helst?

– I studion, men de kreativa idéerna kommer oftast inte där. Det är väl det som är det jobbiga med att vara kreativ – idéerna och det kreativa flowet kan komma var som helst. Därför har jag alltid med min lilla notebook överallt, för att kunna skriva ned eller sketcha idéer när de väl poppar upp! Bästa Londontips­et?

– Alla inspireran­de utställnin­gar och roliga museum: från Saatchi Gallery och Victoria and Albert Museum, till The Museum of Everything som ställer ut konst av otränade, oupptäckta och oklassific­erade, moderna konstnärer! Gör: Designer. Aktuell: Är en av årets åtta finalister i Swedish Fashion Talents. Bakgrund: Har studerat på Central Saint Martins och Istituto Marangoni i London, och arbetat hos bland annat Tom Ford, Hussein Chalayan, MUUSE och English National Ballet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden