Plaza Kvinna

Anja poulsen

-

fotograf Efter att ha stått framför kameran i sju år valde Anja Poulsen att lämna modellkarr­iären för att istället ta plats bakom kameran. Hennes första uppdrag som fotograf var ett 14 sidor långt modejobb i danska Eurowoman, och sedan dess har man kunnat hitta hennes alster i bland annat kinesiska, svenska och australien­siska magasin. På sidan 92 ser du hennes och stylisten Line Givskovs tolkning av poolhäng i L.A.

– Vi plåtade storyn i bergen vid Topanga i Los Angeles, i en konstnärs privata hem. Jag ville att bilderna skulle ha inslag av konstnärss­jälen, alla färger och konstverk, och ville skapa en stark, sexig sommarkäns­la för att få oss alla att drömma oss bort och känna att vi besökte den här tjejen i hennes eget hem. Din drömplåtni­ng?

– Jag älskar verkligen mitt jobb och kan inte sluta upp med att komma på idéer för personer jag skulle vilja fota. Jag tror att min passion lyser igenom, jag är rätt känd för mina ”WOAWWWWW” när jag fotar. Men jag har inget emot att folk skrattar, jag föredrar en positiv energi framför en stel när jag jobbar. Min drömplåtni­ng skulle vara att fånga Daria Werbowy – hon är en fantastisk modell med så många olika sidor. Och bara att fortsätta sträva efter att fånga starka, vackra bilder som överlever genom trender och mode som bara fortsätter att inspirera. Var spenderar du din sommar i år?

– I Italien med min familj, och också lite i Sverige med min partner eftersom hon är svensk.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden